We leven in een tijd waarin het voor elk bedrijf is vereist om over een eigen website te beschikken. Nagenoeg elke potentiële klant welke een product wenst te kopen of een dienst wil afsluiten gaat immers eerst even op onderzoek uit op het internet. Een mooi voorbeeld daarvan is zichtbaar zijn met mooie HTML5 banners! Ben jij daar niet op terug te vinden? Dan hoeft het niet te worden gezegd dat je op deze manier het potentieel van je bedrijf aanzienlijk ondermijnt. Dat een website ook niet altijd erg duur moet zijn bewijst het WordPress systeem als geen ander. Het betreft hier niet alleen een gebruiksvriendelijk platform, daarnaast is ze in de basis ook nog eens helemaal gratis!

 

Wat is het verschil tussen WordPress.com en WordPress.org?

In eerste instantie is het interessant om even een vaak gestelde vraag de wereld uit te helpen. Heel wat mensen vragen zich namelijk af wat nu precies het verschil is tussen WordPress.com en WordPress.org. Op het eerste zicht lijken dit gewoon twee verschillende domeinnamen te zijn, maar in de praktijk is er wel degelijk meer aan de hand. Concreet is het namelijk zo dat WordPress.com een platform is waar je een gratis website of blog op aan kan maken. Dat lijkt interessant, maar eigenlijk is het dat uitsluitend voor de kleine blogger. Ben jij iemand die echt serieus met zijn of haar WordPress website aan de slag wil? In dat geval is het interessanter om een bezoek te brengen aan de website WordPress.org.

 

Op WordPress.org heb je de mogelijkheid om het WordPress platform zelf te downloaden en op je eigen webhosting te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat alles, inclusief de webhosting onder je eigen beheer zal komen te staan. Het hoeft niet te worden gezegd dat dit in de praktijk heel wat extra (commerciële) mogelijkheden met zich meebrengt. Ben je dus met andere woorden van plan om echt werk te maken van jouw online business? Dan is het altijd aan te raden om gebruik te maken van een WordPress website die je zelf kan hosten.

 

Ongelooflijk gebruiksvriendelijk, maar toch ook erg compleet

In eerste instantie staat WordPress vooral bekend als een zeer gebruiksvriendelijk platform. Veel mensen vrezen dat dit betekent dat de mogelijkheden die het systeem te bieden heeft eerder aan de beperkte kant zijn. Dat is echter helemaal niet het geval, integendeel. Door gebruik te maken van één of meerdere van de vele beschikbare WordPress plugins is het dan ook in principe mogelijk om elke gewenste functionaliteit aan je website toe te voegen. Het spreekt bovendien voor zich dat je ook altijd een WordPress specialist kan inhuren om bijvoorbeeld een extra functionaliteit op maat van je wensen te ontwikkelen.

 

Een platform welke continue verder wordt ontwikkeld

In het bijzonder wanneer je voor jouw website gebruik gaat maken van een open-source content management systeem is het van cruciaal belang om rekening te houden met de mate waarin deze wordt doorontwikkeld. Heel wat platformen lopen op een zeker ogenblik namelijk achter de feiten aan. Dit brengt niet alleen risico’s met zich mee voor de veiligheid van je website, maar ook voor de mogelijkheden waarover ze beschikt. Dat is een probleem waar je bij WordPress niet mee wordt geconfronteerd. Dit CMS staat er dan ook om bekend in de praktijk continue te worden doorontwikkeld waardoor ze in principe altijd actueel is. Ook op dit vlak onderscheidt WordPress zich dan ook ten opzichte van andere platformen.