De meeste houtenspeelhuisje die in Nederland wordt verkocht voldoen aan de zogenaamde “Veiligheidnoorm EN-71”. Dit wil zeggen dat het kinderspeelhuisje diverse testen en keuringen zijn ondergaan, welke dat zijn zal ik hieronder uitleggen.

 

De EN-71 zijn diverse veiligheidseisen voor verschillende soorten speelgoed. Deze bestaat uit verschillende normen zoals diverse eigenschappen van fysische en mechanisch. Concreet betekent dit dat bepaald wordt waar een stuk speelgoed aan moet voldoen. Zoals het tegengaan van inslikken van kleine onderdelen, klemmen van vingers bij mechanische onderdelen. Ook valt hier de chemische eigenschappen en brandbaarheid onder.

De fabrikanten en de consument hebben beide voordeel bij als het speelgoed veilig is. Een ongeluk brengt niet alleen kosten met zich mee, ook is het slecht voor je image. Maar misschien het belangrijkste wel, een kind die zich verwond aan uw speelgoed, dat wil je toch niet!

 

Hierdoor kan de verkoop van uw speelgoed flink achteruit gaan, of in het uiterste geval, het speelgoed zal van de markt moeten worden gehaald. Met de NEN-EN71 weet u in ieder geval zeker dat uw speelgoed goed gekeurd is!

 

houten-speelhuisje-van-hout