Heeft u een goedkope, maar toch krachtige laptop nodig?

Een goede laptop is voor veel mensen van groot belang tegenwoordig. Op school, maar ook op het werk, kan een laptop van levensbelang zijn, zeker nu steeds meer bedrijven en onderwijsinstanties een laptop eisen om mee te kunnen doen. Ook als u wat minder te besteden heeft, kan het zijn dat een laptop hoognodig is in het dagelijks leven. Hoe komt u dan aan een betaalbare oplossing?

Nou, een refurbished laptop natuurlijk!

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een gebruikte laptop die weer is opgeknapt door hem te reinigen, testen en waar nodig te repareren. Vervolgens wordt de nieuwe gebruiker blij gemaakt met de gebruikte laptop. Dit gebeurt allemaal niet bij tweedehands laptops die op online markten verkocht worden.

Via online tweedehands markten koopt u vaak laptops waar helemaal geen enkele controle op is geweest. Dit soort laptops liggen vaak al maanden lang stof te happen op zolder of in de schuur, voordat ze verkocht worden. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Naast de reiniging van de laptop zelf, is ook de harde schijf vaak niet voldoende hersteld bij een tweedehands laptop. Bij het verkeerd wissen van de data van een harde schijf, kunnen er privacy problemen ontstaan bij uw aankoop. Ook kan uw tweedehands laptop minder snel functioneren als de harde schijf of SSD niet een volledige reset heeft gehad.

Bij een refurbished laptop aankoop krijgt u normaal gesproken een lange garantieperiode van bijvoorbeeld een jaar. Ook is het wel zo fijn om te weten dat de laptop door experts is getest en beoordeeld, voor hij weer aan u verkocht wordt.

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Een refurbished laptop kopen heeft om meerdere redenen de voorkeur boven een nieuwe of tweedehandse laptop kopen.

Doordat de refurbished laptops ingekocht worden voor een veel lagere prijs, is de uiteindelijke verkoopprijs ook een stuk lager dan wanneer je dezelfde laptop nieuw zou kopen.

En dan de voordelen ten opzichte van een tweedehands laptop; een refurbished laptop wordt altijd getest, gecontroleerd op mogelijke schade en vervolgens gereinigd, voor hij weer wordt doorverkocht aan de volgende gebruiker. Bij een tweedehands laptop wordt vaak alleen de data op de harde schijf verwijderd. Verder wordt er niet gekeken naar mogelijk schade, en eventuele defecten van de laptop. Met een refurbished laptop of computer kopen bent u er zeker van dat de laptop goed werkt, dankzij de bovengenoemde controles op schade, et cetera. Ook biedt een tweedehands verkoper doorgaans geen garantie. Het komt dan ook vaak voor bij tweedehands aankopen dat de laptop het niet lang volhoudt, waarbij je als consument machteloos staat. Bij refurbished laptops is dit niet het geval! Bij een tweedehands laptop is het nooit slim om deze zonder garantie aan te schaffen. Een laptop is zo’n ingewikkeld apparaat, dat er van alles verkeerd kan gaan onder de motorkap. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Om de laptop dan nog te laten repareren door een derde partij, kan een dure grap worden.

Kies bewust, kies duurzaam

Ook voor het milieu is een refurbished laptop de beste keuze. Door een gebruikte laptop aan te schaffen voorkomt u de milieuschadelijke productie van een nieuwe laptopbatterij, en zorgt u dat het tekort aan computerchips vermindert. Een computer bestaat uit een aantal ingewikkelde onderdelen, die gemaakt zijn uit steeds zeldzamer wordende materialen. Sommige chips kennen een enorm tekort op de markt tegenwoordig, waardoor de prijzen van laptops stijgen. Door een refurbished laptop te kopen, draagt u een steentje bij aan lagere prijzen voor laptops in de hele wereld, en houdt u ook nog eens goed rekening met uw eigen budget!

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!