Elke man kent die momenten. Je staat voor je kledingkast en je hebt gewoon geen idee wat je aan wilt trekken. De tijd tikt door en met de minuut wordt jij zenuwachtiger. Wat doe je vandaag aan? Wat je ook doet, raak niet in paniek. Paniek zorgt ervoor dat je niet helder over je kledingkeus kan nadenken. Het leidt vaak tot het bij elkaar rapen van kledingstukken die totaal niet bij elkaar passen. Dus weet je niet wat je aan wilt trekken? Regel 1: relax! Deze gids geeft inzicht in welke kleding wel of niet dragen als man.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man? Check je agenda

Pak je agenda erbij. Weet wat je vandaag gaat doen. Dan kan je beter beslissen welke kleding wel of niet dragen als man.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man? Bekijk de weer-app

Elke dag moet je rekening houden met Moeder Natuur. Een snelle blik werpen op de weer-app kan de keuze over welke kleding wel of niet dragen als man sterk beïnvloeden. Regen? Stop die suède jas maar weer weg. Zon? Pak een mooi luchtig T-shirt.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man? Basis is het beste

Wanneer je onzeker bent over welke kleding wel of niet dragen als man, kies dan even voor de basis. Dan kun je niet verkeerd gaan. Hou het simpel met klassieke stijlen in neutrale kleuren. Bouw een kledingkast op met kleding speciaal voor deze dagen.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man voor het formele bedrijfsleven

Op het kantoor is een pak vaak de dresscode. Kies voor een marineblauwe single-breasted overhemd. Combineer je overhemd met  een egale stropdas in een donkere tint blauw. Trek er prachtige Derbies bij aan. Klaar is kees. Met deze klassieke stijl weet je op een moeilijke ‘kledingkeuze-dag’ exact welke kleding wel of niet dragen als man.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man voor een soort formeel bedrijfsleven

Welkom op het mijnenveld. Kijk uit waar je loopt. Het dragen van foute kleding kan zorgen voor veel onderling gegrinnik op het kantoor en het kan zelfs je promotie kosten.

 

Het loont de moeite om een veilige combinatie van casual en comfortabele kleding te creeren, zonder dat je de baas in verlegenheid brengt. Trek een wit Oxford shirt aan onder een Marino of kasjmier trui. Doe er een neutraal gekleurde chino’s bij aan en een paar leren loafers. Zo zorg je voor een look die professioneel is en niet al te opvallend is. Als jas kan je zelfs een voor de casual look gaan een een parajumper aandoen.

 

Welke kleding wel of niet dragen als man in het weekend

Soms is de afwezigheid van een dresscode heel frustrerend. Je valt in een diep gat en weet niet meer wat je aan moet trekken. In het weekend opent een hele wereld van nieuwe mogelijkheden (ook nieuwe mogelijkheden om te falen). Ga gekleed met iets casuals. Kies voor een wit T-shirt met kraag en jeans. Optioneel is een grijze trui en een beige kleurige jas.