Een cadeau uitzoeken voor een jarige is niet altijd makkelijk. Het is waarschijnlijk eerder lastig omdat veel mensen niet zo goed weten wat ze op hun verlanglijstje moeten zetten en mensen een vrije invulling geven. Dit geeft jou alle vrijheid om helemaal los te gaan, maar dan zit je opeens zonder inspiratie. Vorig jaar heb je al een boek gegeven en om met sokken aan te komen vind je ook zo standaard. Voor een origineel cadeau kun je ook gebruik maken van houten legpuzzel webshop. Hier zijn tientallen verschillende puzzels te kopen die als een perfect cadeau kunnen functioneren.

Online een puzzel kopen

De puzzels die online verkocht worden, lopen uiteen van steden van met 6000 stukjes tot een puzzel jan van haasteren 1000. De jan van haasteren puzzels is een echte uitdaging omdat de puzzel heel veel verschillende aspecten bevat. Zoals je misschien weet bevatten deze puzzels ook veel detail. Op elke vierkante centimeter van de puzzels is wel weer iets te zien. Mocht je niet houden van drukke puzzels, dan kun je ook kiezen voor een kleurrijk landschap of stad. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos.

Een educatieve puzzel kopen

Ondanks dat een puzzel voor vermaak en ontspanning kan zorgen, kan het ook een educatief doeleind hebben. Er worden namelijk puzzels gemaakt die spreekwoorden bevatten. Het compleet krijgen van de puzzel kan voor kinderen al een uitdaging zijn, maar wanneer de puzzel af is, hebben ze er nog veel meer aan. Ze kunnen dan op de puzzel allerlei verschillende situaties zien. Hieruit zijn spreekwoorden op te maken. Om het nog interessanter te maken kun je ook een wedstrijd opzetten. Welk kind de meeste spreekwoorden in een half uur kan vinden, heeft gewonnen. Een creatieve en sportieve manier om je kind een aantal spreekwoorden bij te leren dus!

Wat kan je doen met een puzzel

Het maken van een puzzel is natuurlijk ontzettend leuk en vermakend, maar wat doe je als de puzzel af is? Haal je de puzzel weer van tafel en terug in de doos of blijf je er nog even van genieten? Aangezien de puzzel op de eettafel waarschijnlijk erg in de weg ligt, is het handig om de puzzel op een houten plaat te maken. Zo kun je wanneer de puzzel af is, alles in één keer wegdragen en op een beter plek neerleggen. Om langer van de puzzel te genieten kun je de puzzel vastlijmen aan de houten plaat en het ophangen als schilderij.

Puzzelen is van deze tijd

Wie denkt dat puzzelen ouderwets en saai is, die heeft niet goed naar alle puzzels van de tegenwoordige tijd gekeken. De ontwerpen die nu beschikbaar zijn lopen uiteen van sciencefiction tot Disney tot veel bekende films. Een andere uitbreiding die de laatste tijd het ook erg goed doet, zijn escape rooms. Ook deze uitbreiding wordt verwerkt in puzzels. Wanneer je de puzzel helemaal af hebt, kun je de puzzel gebruiken als escape room. De puzzel bevat meerdere mysteries die jou kunnen leiden naar de uitgang.