Het is natuurlijk aantrekkelijk : de woning van ouders of schoonouders inkopen met uiteraard de bedoeling om alles te vernieuwen. De aannemer maakt een prijs maar dat schijnt nogal duur uit te vallen. Dus, daarom maar beslissen om zoveel mogelijk zelf te doen. Met alle gevolgen van dien zoals heel wat stress, toch nog een bijkomende lening bij de bank aanvragen enzovoort. En ja, soms lijkt het nihilistische uitzicht van een moderne villa wat onpersoonlijk. Maar naast het grote voordeel van ecologisch verantwoord bouwen met de financiële bonus als gevolg, kan een moderne villa er heel gezellig uitzien.

 

Alles valt of staat met de gebruikte kleuren en materialen. Zo kan een uitgekiend kleurenpalet een mooie harmonie en rust uitstralen die dadelijk aanspreken bij het binnenkomen. Het klopt ook niet dat moderne materialen zich niet zouden lenen tot gezellige interieurs. Een betonnen vloer kan bijvoorbeeld zeer mooi zijn mits gecombineerd met bijvoorbeeld een mooie stalen spiegel, een modern schilderij of felgroen gekleurde keukenkastjes.

En laten we vooral het hout niet vergeten. Een betonnen vloer met een mooie teak houten tafel kan zeer mooi zijn en bovendien erg gezellig ogen.

 

Een ander voordelig aspect van een nieuwe villa is het gemakkelijke onderhoud. Alle materialen worden uiteraard gekozen in functie van tweeverdieners met weinig tijd voor poetswerk. Ook voor kinderen is een moderne villa ideaal. Ze kunnen zich hierin vrijer bewegen en ze moeten minder rekening houden met delicate materialen.

Als conclusie kunnen we wel stellen dat een moderne villa zeer veel voordelen heeft, zowel qua duurzaamheid als qua interieur als qua onderhoud.