Wanneer je wilt genieten van je favoriete tv serie of een goede film is het belangrijk dat je beschikt over een goede geluidsinstallatie. Waar zo’n geluidsinstallatie precies aan moet voldoen lees je in deze blog. 

 

Geluid voor de echte pro’s

Als je het echte werk wilt in je woonkamer raden we een beosound shape aan. Dit is een systeem wat je draadloos aan de wand monteert en is ultiem geschikt voor liefhebbers van design. Dit systeem biedt een weergaloos geluidsweergave en geïntegreerde akoestische panelen voor een verbeterde akoestiek in de ruimte.

 

Het doel

We snappen dat je niet gelijk een professioneel systeem in je woonkamer wilt. Daarom is het belangrijk om het doel van de geluidsinstallatie te bepalen. Als je alleen een paar nummers wilt luisteren heb je een ander geluidssysteem nodig dan wanneer je voor een filmbeleving gaat.

Welke apparaten?

Wanneer je het doel hebt vastgesteld is het belangrijk om vooraf te bepalen welke apparaten je allemaal aan het systeem wilt koppelen. Vaak is de televisie de voornaamste keuze. 

 

Groot of klein aanpakken

Hoe groot of klein jij de installatie wilt hebben is afhankelijk van de ruimte. Beschik je over een grote woonkamer? Dan is het vaak mogelijk om voor een grotere geluidsinstallatie te gaan. Een kleine woonkamer heeft dit niet perse nodig. Je moet verder rekening houden met het formaat van de woofer. Een woofer is een luidspreker die speciaal geschikt is voor de weergave van geluid met lage frequentie, dit zijn de lage tonen. In het geval van de woofer geldt dat hoe groter de woofer is hoe harder het geluid en dus hoe meer lage bastonen er geproduceerd kunnen worden. Voor een gemiddelde woonkamer heb je geen grote woofer nodig. 

 

Het volgende punt waar je op moet letten is de wattage. De wattage is de eenheid voor het vermogen van verbruik. In de meeste gevallen geldt dat hoe hoger het wattage is, hoe meer volume de geluidsinstallatie kan produceren. Hierbij is het belangrijk dat je denkt aan de buren. Teveel wattage is namelijk niet altijd aan te raden. 

 

Verder is het aantal speakers wat je gaat gebruiken erg van belang. Een aantal kleine speakers produceert net zoveel volume als 2 grote speakers. Hoe meer speakers je gebruikt, hoe beter de spreiding van het geluid zal zijn. Wij raden dus altijd aan om voor meerdere kleine speakers te gaan in plaats van een aantal grote. 

 

We hopen dat je nu genoeg geïnformeerd bent over het kiezen van een geluidsinstallatie voor in de woonkamer. Veel succes met het uitkiezen van een installatie.