Het kopen van een bank is een grote investering, en er is geen reden waarom je niet zou moeten kunnen genieten van deze aankoop. Niemand wil de frustratie en de spijt van een klant meemaken die voortkomt uit een overhaaste en slecht doordachte aankoop. Een goede verkoper zal je dan ook begrijpen en je helpen het model te vinden wat het beste bij je behoeften past.

De belangrijkste dingen om te overwegen zijn kwaliteit en comfort, vooral als je van plan bent om enige tijd op de bank te besteden. De meest geweldig uitziende bank van de hele wereld kan zich niet meten met de comfortabelste van de wereld. Daarom moet je eigenlijk gaan proefzitten voordat je koopt, net zoals je een auto zou testen.

 

Neem je tijd

Geef jezelf voldoende tijd wanneer je een bank uitprobeert, zodat je hem beter leert kennen. Slechts een paar seconden om er snel op te ploffen, zal je er niet veel over vertellen. Een goede verkoper zal dit begrijpen en je niet lastig vallen terwijl je op verschillende banken het comfort uitprobeert. Je moet begrijpen hoe het voelt als je er een tijdje op zit, een soort van ervaring opdoen.

 

Test verschillende stijlen en opstellingen

Test veel verschillende stijlen, en zorg ervoor dat je ze uitprobeert op de manier dat je de bank ook thuis zou gebruiken. Vind je het leuk om te zitten met je benen onder je kont (kleermakerszit)? Vind je het fijn om erop te gaan liggen? Voel je je het gelukkigst als je als middelpunt in de kamer kan zitten? Overweeg een 2 zits bank te combineren met een 3 zits bank en fauteuil en probeer verschillende opstellingen te bedenken voor jou woonkamer.

 

Overweeg de hoogte en diepte van het model.

Voor lange mensen is het, het beste om diepere zitplaatsen te hebben. Als je het moeilijk vindt om vanuit een zittende positie op te staan, probeer dan een ondieper model.

Als je op een bank gaat zitten om het uit te proberen, houd dan ook rekening met de hoogte en het gevoel van de rug. Heb je liever een strakke of een losse bank met losse kussens? Probeer alle verschillende kussenconfiguraties uit om te zien welke goed voelt.

(Vergeet overigens niet om je schoenen uit te trekken voordat je je voeten op een sofa in een meubelwinkel zet als dat je stijl is :-))

 

Test verschillende vullingen

Per persoon verschilt het nogal wat hij of zij comfortabel beschouwt. Sommigen willen een bank waar ze in kunnen wegzakken, anderen geven de voorkeur aan een stevigere zitting. Welke vind jij leuk? Probeer verschillende vullingen om het niveau van stevigheid of zachtheid te selecteren dat je leuk vindt.

Overweeg of je hetzelfde niveau van zachtheid of stevigheid in de zitting en rug wilt. Ze hoeven namelijk niet hetzelfde te zijn.

 

Test verschillende stoffen

Elke stof zal anders gaan voelen, en het zal op een heel andere manier bijdragen aan het algemene gevoel van een bank. Misschien vind je het uiterlijk van grove textuur stoffen leuk, maar vind je het een goed idee? Voelt een oppervlak te glad aan? Houd je van het geluid dat leer maakt wanneer je je gewicht erop verplaatst? Bang dat je in de zomer aan een leren bankstel blijft plakken? Bang dat stof sneller vies wordt? Denk je dat stof moelijker schoon te maken is dan leer?

 

Ga lang genoeg op verschillende stoffen zitten totdat je er een vindt die bij je past. Dit is vooral belangrijk als het “de” bank gaat worden, die speciale die de hele tijd wordt gebruikt!

Wanneer je textiel test, moet je ook controleren of deze gemakkelijk kreukt of rekt. Als het gemakkelijk kreukt, zal het moeilijk zijn om de bank lang hetzelfde eruit te laten zien. Door de verzakkingen ziet het er erg snel vervallen uit (een kleine waarschuwing bij de keuze die je maakt)

 

Wil je meer tips? Wil je bijvoorbeeld weten of je stof of leer moet kiezen? Bekijk Bankstellenshop.com voor de beste tips en adviezen (en natuurlijk leuke banken!)