Je kantoor is een plek waar je waarschijnlijk heel wat tijd doorbrengt, je zou het misschien wel kunnen zien als je tweede thuis. Daarom wil je je natuurlijk op je plek voelen in je kantoor, dat zorgt er ook weer voor dat je prettiger aan het werk kunt en je fijner voelt op je werkplek. Het inrichten van je kantoor kan echter wel een uitdaging zijn. Wij geven je daarom een aantal tips om een klein kantoor in te richten.

 

Begin met meten

Meubels aanschaffen is natuurlijk erg leuk, maar je wil niet dat je meubels uiteindelijk helemaal niet passen in de ruimte die je beschikbaar hebt. Daarom is het verstandig om te beginnen met het opmeten van de ruimte. Zo weet je precies hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. Maak vervolgens ook een schets voor een plattegrond om alvast te visualiseren hoe jij wil dat het eruitziet.

 

Kleuren kiezen

Wellicht een stap waar je niet zo snel aan hebt gedacht, maar ook de kleuren zijn belangrijk in een ruimte. Waar een kleur als blauw of lichtgroen rustgevend is, kan een rode kleur zorgen voor wat meer onrust en dat is wat je juist niet wil als je een lekkere werkplek wil creëren. Veel winkels bieden kleurstaaltjes, dus het is ook handig om deze te gebruiken wanneer je niet zeker weet wat je wil.

 

Meubels kiezen

Misschien vind je dit onderdeel het leukste, misschien vind je dit onderdeel het moeilijkste: het kiezen van de meubels. Je wil natuurlijk dat je meubels er een beetje leuk uit zien, maar het is ook belangrijk dat ze functioneel zijn. Bedenk daarom van tevoren wat je nodig hebt en aan welke eisen bijvoorbeeld een bureau moet voldoen. Wil je een groot werkblad of wil je juist veel opbergruimte? En heb je extra stoelen nodig of ontvang je geen klanten in deze ruimte?

 

Schakel hulp in

Kom je er echt niet uit? Dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om hulp in te schakelen. Een bedrijf gespecialiseerd in kantoormeubelen en het inrichten van kantoorruimtes richt jouw ruimte in precies zoals jij het wil.