Kun jij ook niet wachten om weer uitgebreide borrels te organiseren voor vrienden, familie of collega’s? Wij ook niet! Er komt natuurlijk wel heel wat bij kijken en misschien moet je weer even inkomen, vandaar dat wij wat tips voor jou op een rijtje hebben gezet. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk! 

 

Maak een goede planning

Als jij van tevoren weet hoe de middag gaat verlopen en alles op tijd klaar hebt staan heb jij tijdens de borrel nog maar weinig werk. Begin daarom op tijd met het versturen van de uitnodiging, je wilt immers dat er zoveel mogelijk mensen op jouw borrel komen. Plan de borrel dus in op een tijd dat voor iedereen uit zou moeten komen, zodat iedereen deze tijdig in de agenda kan zetten. Je zou ook een aantal tijden of data kunnen voorleggen in bijvoorbeeld een datumplanner, zo geef je jouw vrienden, familie of collega’s een keuze. Wordt jij vaker opgescheept met het organiseren van borrels? Maak dan een checklist. Hier schrijf je de belangrijkste punten op en al het extra’s kun je later nog regelen. 

 

De borrel

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de borrel niet te lang duurt. Een gemiddelde borrel duurt ongeveer drie uur. Ben je met familie en vrienden, dan snappen we natuurlijk dat dit nog wel eens uit kan lopen. Met collega’s of potentiële klanten is een paar uurtjes borrelen in zakelijk sfeer lang genoeg om te kunnen genieten van alle drankjes en hapjes. Wat daarnaast ook belangrijk is, is het kiezen van een thema. Sfeervolle aankleding draagt bij aan een geslaagde borrel. Het thema dat je hebt gekozen kun je weer laten terugkomen op de uitnodiging en aankleding, en je kunt er zelfs een dresscode aanhangen. Zo creëer je zeker een  extra beleving!

 

Drankjes en hapjes

Om de hoeveelheid boodschappen die je moet doen in te schatten is het handig om goed in kaart te brengen wie er allemaal komen. Maak bijvoorbeeld een facebook evenement aan of nodig iedereen uit via de mail om een goed overzicht te creëren. Ga voor de hapjes en drankjes langs bij een groothandel in kaas en vleeswaren, snacks en alcoholische en non alcoholische versnaperingen. Vraag wel altijd vooraf of er ook mensen komen die een allergie of dieet hebben. Zo zijn er vast en zeker mensen bij die vegetarisch of veganistisch zijn. Door hier rekening mee te houden tijdens de inkoop is iedereen op jouw borrel voorzien!