Kijk je ook iedere keer weer uit naar je maandelijkse sauna-bezoekje? Lekker even helemaal tot rust komen en al je zorgen vergeten. Natuurlijk vind je het jammer dat je niet de volledige privacy hebt en dat het maar een keer per maand kan, omdat het een stuk rijden is en het wat kost, maar dat heb je er wel voor over. Toch kan het ook helemaal anders. Heb je er ooit wel eens aan gedacht om een welness in je eigen achtertuin te bouwen? Dat is helemaal geen gek idee, en kun je zo realiseren. In dit artikel leggen we je alles uit over een wellness bouwen in je eigen tuin!

 

Bedenk wat je wilt

Allereerst moet je je bedenken wat je precies wilt. Pak een groot vel papier en teken je tuin daarop uit. Het is belangrijk om dit op schaal te doen, zodat je precies weet wat er allemaal in de tuin gaat passen. Teken eerst je tuin uit en kleur deze dan in met de dingen die je er graag in wilt gaan verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hottub of als je het wat simpeler wilt houden kun je gaan voor een opblaasbare spa.

 

Kies de juiste materialen

Wanneer je hebt uitgedacht wat je wilt, is het tijd om de benodigdheden te gaan kopen. Het is verstandig om hiervoor de juiste materialen te kiezen. Een spa oogt vaak rustiek en ontspannen. Hierbij horen natuurlijke materialen. Ga dus niet voor plastic-achtige meubels, maar kies juist voor stenen en hout.

 

Mooie afwerking

Tot slot is het belangrijk dat je alles netjes afwerkt. Denk hierbij aan mooie planten, die een fijne sfeer geven, maar ook kunnen fungeren als schutting. Je wilt in je eigen wellness natuurlijk wel zoveel mogelijk privacy behouden. Daarnaast is het ook verstandig om draden van elektronische apparatuur netjes weg te werken. Dit ziet er mooi uit, en bevordert ook de veiligheid.