In de laatste fase van de studie, of wanneer je net klaar bent verhuizen veel mensen naar een studio. Men vindt het fijn om dan meer rust te hebben en echt een eigen stekkie wat je helemaal zelf kunt inrichten. Het enige nadeel is dat ze vaak wat kleiner zijn en dat je keuken, woon- en slaapruimte in één ruimte zijn en je dus praktisch moet passen en meten.

 

Voorbereiding

Ga dus eerst na, wat wil je per sé in je huisje en wat is echt noodzakelijk. Hierbij kun je denken aan een bank, eettafel, bed en een kledingkast. Er zijn veel mogelijke aanpassingen voor iedereen. Wanneer je een hoogslaper niet erg vindt, kun je ook daarvoor kiezen. Hierdoor houd je veel plek op de vloer over.

 

Weg met rommel

Omdat de plek zo klein is, kan het erg druk en rommelig overkomen. Kies daarom niet voor te veel accessoires. Houd het interieur strak en rustig. Hierdoor hoef je ook minder vaak op te ruimen en ziet het er clean uit.

 

Afscheiding

Het is mogelijk om je ‘slaapgedeelte’ en ‘woongedeelte’ af te sluiten voor elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een hoge kast aan het eind van je bed. Hierdoor heb je en een extra kast, en lijkt het alsof je bed in een andere plek staat omdat je hem niet gelijk ziet.

 

Meubels

Denk na over wat voor soort meubels je wil. Als je voor open kasten gaat, wordt het vaak sneller druk in je huis. Wanneer je kiest voor een afgesloten kast, ziet het er gelijk clean uit. Denk goed over na wat jij graag wil uitstralen. En kies dus niet zomaar de eerste beste meubels. Voor advies kom gerust langs bij Wessels Wonen

 

Heel veel succes met het inrichten van je studio, wil je nog meer tips voor je woning? Kom dan langs bij Woonwinkel in Rijssen.