Noord-Nederland is een prachtige plek om te wonen. De provincie Groningen is namelijk geschikt voor ieder type persoon. Of je nou jonger bent en naar Groningen trekt voor je studie of met je hele gezin naar Groningen wilt verhuizen. Staat dit bij jou op de planning en wil je graag op een unieke manier kunnen wonen? Dan hebben wij een prachtige tip voor hoe waar je kunt wonen in deze provincie.

 

Meerstad, vlak buiten de stad Groningen

Meerstad ligt ten oosten, vlak buiten de stad Groningen zelf. Het is gebouwd rondom het Woldmeer en je vindt hier heel veel mooie woningen. De locatie maakt het al een unieke plek met een mooi meer, maar ook het feit dat het allemaal ontzettend nieuw is, maakt het een prachtige woonplaats.

 

Niet alleen woon je er zelf op een mooie manier, maar daarnaast is het ook nog eens een goede investering om voor een nieuwbouwwoning in Meerstad te gaan. Je weet namelijk dat je jouw geld op de lange termijn in een woning steekt die waardevast is en op de lange termijn daarnaast in waarde zal toenemen.

 

Voor gezinnen is het een hele geschikte plek. Kinderen hebben er namelijk alle ruimte om te spelen, het is er schoon en netjes en er is bovendien altijd veel te doen. Het feit dat het zeer nieuw is, neemt niet weg dat er veel is te doen. Tot slot zit je ook nog eens heel dichtbij de binnenstad van Groningen. Voor het werk is het dus ook een handige plek om te wonen. Je kunt natuurlijk het openbaar vervoer of de auto naar de binnenstad pakken, maar op de fiets red je het ook al met een klein half uurtje!

Andere plekken in de provincie

In de provincie Groningen zijn daarnaast nog veel meer plekken waar je zeer geslaagd kunt wonen. De stad Groningen zelf blijft ook altijd zeer in trek voor jong en oud. Maar in de provincie heb je nog meer keuze. Denk bijvoorbeeld aan de gezellige plaats Appingedam, helemaal in het noorden of aan Bad Nieuweschans waar je direct dichtbij de Duitse grens woont. Andere plekken in de provincie zijn bijvoorbeeld Doodstil, Finsterwolde, Onderdendam of Niehove.