De avonden zijn weer langer, de temperatuur stijgt weer. Als met al de tijd voor BBQ komt er weer aan. Gezellig met vrienden een hapje en drankje doen in de achtertuin, altijd een gezellig aangelegenheid.

 

Gezellig, gelukkig niet duur. Tegenwoordig bestaan er genoeg bbq pakketten aanbiedinningen op de markt. Zo bestaan er diverse bedrijven die bbq pakketten thuis leveren. Ideaal toch?

Dit vlees wordt dan geleverd in een witte piep schuimen box. Door deze speciale verpakking blijft het vlees goed gekoeld en is het heerlijk vers als het bij u geleverd wordt. Het grote voordeel, snel, goedkoop en gemakkelijk.

 

Onderling verschilt het vlees nog wel, het meest gebruikte BBQ vlees is toch wel:

 

De Biefstuk, dit stuk vlees wordt gesneden van de bovenbil en spierstuk. Dit vlees bevat zeer weinig vet en is vooral erg sappig. Als je deze opbakt kan hij gerust rauw van binnen blijven. Rauwe biefstuk heeft een rode kleur, doorbakken een roze kleur en doorbakken een donker bruine kleur.

 

De karbonade, eigenlijk heb je hier twee keuzes in. De “normale” karbonade en de nekkarbonade. De nekkarbonade is iets vettige meer wel vele male malser. De ribkarbonade is kenmerkend die de zogenoemde handvaten, namelijk de ribbetjes die er nog inzitten. Een karbonade zonder bot noemt men een kotelet.

bbq-1