Wat doet een administratie kantoor nu precies? Dat is een vraag die je wel vaker hoort. Heel globaal gezegd regelt de accountant de financiële administratie van het bedrijf. Zo zorgt hij er voor dat het bedrijf aan alle sociale, fiscale en financiële verplichting voldoet. Bijna elk bedrijf heeft wel één boekhouder of ze beheersen zelf het vak. Ook bestaan er boekhoudkantoren die hun diensten aanbieden aan bedrijven.

Adcam administraties is z’n bureau en kan bedrijven op de voorgenoemde vlakken ondersteunen.

 

De belangrijkste taken van een accountant is een adviserende en controlerende rol in nemen binnen een bedrijf. Dit gaat dan vooral op financieel en fiscaal gebied. Hieronder staat een opsomming van de diverse taken van een boekhouder:

 

  • Het opstellen van interne en externe rapporteringen
  • Het betalen van de facturen
  • De regels van BTW-verplichtingen precies weten
  • De jaarrekeningen controleren en opstellen
  • Een adviserende rol hebben voor financiële, fiscale of sociale kwesties

 

Een accountant verricht binnen een bedrijf verschillende taken, dus moet hij zeer flexibel zijn. Ook moet een accountant zeer secuur werken, omdat financiële fouten binnen een bedrijf zeer grote gevolgen kunnen hebben. Omdat de accountant veel met cijfers en andere bedrijfsgegevens werkt, moet hij een analytisch denkvermogen hebben om duidelijk het totaalplaatje te zien.