Een keynote speaker is een interessante spreker voor je evenement, Quoc An Nguyen is hier een voorbeeld van. De spreker moet zijn verhaal goed kunnen overbrengen en met passie kunnen vertellen, de veelgemaakte fouten zijn hieronder opgesomd:

 

Te veel cijfers en feiten opgesomd in de presentatie.

Als de presentatie extreem veel cijfers en feiten bevat kan dit afbreuk doen aan de kwaliteit van de presentatie. Dit komt omdat de cijfers dan snel nietszeggend worden omdat ze te vaak en te veel worden gebruikt. Dit kan zelfs tot ergernis zorgen zodat mensen denken, ‘Toch niet nóg meer cijfers?’

Zorg er dus voor dat je geen overdadig hier gebruik van maakt. Onderbouw de cijfers die je presenteert, het verhaal vertel je niet door de cijfers en feiten, maar door je persoonlijke boodschap die je over wil brengen.

 

Tijdsgebonden

Zorg er voor dat de presentatie niet té langdurig wordt. Als je een tijdsgebonden presentatie hebt, zorg er voor dat je je verhaal kort en bondig houd. Er is namelijk niks vervelender als de presentatie aan het eind van de tijd wordt afgeraffeld door sneller te praten. Hij hier dus rekening mee in je voorbereidingen, oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Houd tijdens de voorbereiding rekening met de 70% regel. Oefen met 70% van de spreektijd die je beschikbaar hebt. Hierdoor zal je het eind van je presentatie ook in alle rust kunnen vertellen. Op deze wijze hou je overtuiging en kracht tot het eind van je presentatie.