Nadenken over het kerstpakket voor je medewerkers, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Veel bedrijven bepalen al in de eerste maanden van het nieuwe jaar het budget voor de kerstgeschenken voor hun medewerkers en relaties. Zodra het budget bekend is kun je gaan nadenken over de inhoud van het pakket. Die inhoud hangt vaak niet alleen af van het budget maar ook de aard van het bedrijf speelt een rol. Ook is het belangrijk te weten of het kerstpakket alleen voor de medewerkers bedoeld is of ook voor externe relaties. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen interne en externe kerstpakketten.

 

Luxe kerstpakketten vallen altijd in de smaak

Kerst is toch vaak het feest waarbij mensen genieten van net wat meer luxe dan de rest van het jaar. Daarom vinden veel werknemers het leuk om een luxe kerstpakket te krijgen met producten die ze zelf niet zo snel kopen bij de supermarkt of de speciaalzaak. Een mooie fles wijn doet het bijvoorbeeld altijd goed, net zoals luxe zoutjes, zoete lekkernijen en producten die voor het kerstdiner gebruikt kunnen worden. Een mooie verpakking, liefst in de vorm van een herbruikbaar opbergartikel doet het ook altijd goed. Je kunt natuurlijk onderscheid maken bij het samenstellen van het kerstpakket, maar veel bedrijven kiezen ervoor om juist bij dit cadeautje geen onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld de directie en de overige medewerkers of het eigen personeel en externe relaties.

 

Gezond leven en eten als thema voor het kerstpakket

Als je als bedrijf ernaar streeft om je medewerkers gezond te laten leven, dan kun je dit ook terug laten komen in het kerstpakket. Verse producten zouden dan de boventoon moeten voeren en voor calorierijke zaken moet dan minder ruimte zijn. Houd er wel rekening mee dat een pakket dat verse producten bevat pas kort voor het uitdelen geleverd en uitgereikt kan worden. Ook zet je hiermee je medewerkers voor het blok: de producten moeten op korte termijn worden gebruikt om bederf te voorkomen. Om die reden is het misschien toch beter om het verse fruit en biologisch vlees achterwege te laten, hoe goed je bedoelingen ook zijn als samensteller.

 

Waar en wanneer bestel je een leuk pakket voor je medewerkers?

Vandaag de dag bestellen veel bedrijven hun kerstpakketten online. Dat is een stuk makkelijker dan zelf gaan shoppen of verschillende bedrijven bezoeken die pakketten kunnen leveren. Kerstpakkettenidee is bijvoorbeeld een bedrijf waar je leuke en gevarieerde kerstpakketten kunt bestellen. Of je er nu 10 of 500 nodig hebt. Zorg er wel voor dat je je bestelling tijdig doorgeeft. Zeker in de laatste maanden van het jaar is het in deze branche topdrukte en is de kans dus groot dat je achter het net vist met uitverkochte producten of te late levering. Zorg ervoor dat het kerstpakket ook dit jaar weer een leuke verrassing wordt voor je medewerkers en zet dit punt dus op tijd op de agenda.