Het overlijden van een dierbare is nooit een fijne gebeurtenis, maar helaas is de dood een van de zekere dingen in het leven. Bij een uitvaart heb je de keuze om veel dingen zelf te regelen, als je een uitvaart in Zutphen hebt kun je contact opnemen met “uitvaartverzoring een bijzonder afscheid”.

Uitvaartverzorging Zutphen zal een persoonlijke begeleiding op maat bieden om u zo best mogelijk door het proces heen te helpen.

 

Als je de behoefte hebt om zelf dingen te regelen voor een uitvaart van een dierbare zijn hier ook mogelijkheden voor, hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan:

 

Zelf een kist maken.

Het enige vereisten van het maken van een kist is dat deze niet mag bestaan uit kunststof of metaal. Een uitzondering geld voor handvatten, schroeven of ornamenten. Deze zijn namelijk makkelijk bij een crematie te verwijderen of zitten de ontbinding van het lijk niet in de weg. De afmetingen van een kist zijn gemiddeld 180 t/m 200cm lang en 50 t/m 55cm breed.

 

Vervoer van de kist.

Het vervoer hoeft niet perse in een rouwauto te worden voldaan. Hiervoor mag in principe elk voertuig gebruik van worden gemaakt mits deze ook op de openbare weg is toegestaan. Heeft u twijfels hierover, neem dan contact op met de gemeente.

 

uitvaart