Eigenlijk is de parasol de voorloper van de grote paraplu. Er is van muurschildering bekend dat in de oudheid ook al parasols worden gebruikt. De vuist regel was, hoe meer parasols hoe machtiger de leider was.

In Europa kwam de parasol het eerst voor in Griekeland, dit was ongeveer 500 jaar voor christus. In Athene hadden vrouwen die veel rijkdom hebben dienders die parasols boven hun hielden. Tegenwoordig is dat wel anders, je kan namelijk nu overal wel een parasol kopen. Ook zag je in het Romeinse rijk veel Koepel paraplu’s terugkomen.

Het woord parasol is van het Frans afgeleid en betekend tegen de zon. Para betekent tegen en sol betekent namelijk zon. Een paraplu kan zowel tegen de zon of tegen de regen worden gebruikt. In het jaar 1.800 maakte de paraplu een flink opmars. Dit kwam mede omdat ze veel meer voor handen waren.

Ook is het zo dat een paraplu een goedkoop middel was om je droog van a naar b te verplaatsen. Dat kon in de tijden eigenlijk alleen maar met een koets, en deze was natuurlijk vele male prijziger. De paraplu’s van tegenwoordig zijn van hoogstaande technische materialen. Hierdoor zijn ze zeer sterk en houd een paraplu je overal droog.

umbrella-181682_960_720