Ramen zijn een ware verrijking van je interieur en woning. Ze laten frisse lucht en lichtinval binnen. Kozijnen gemaakt van het veelzijdige materiaal kunststof zijn hierbij het overwegen meer dan waard. Dit artikel geeft de voordelen weer over het materiaal kunststof en de voordelen van draaikiep ramen.

Wat is een draaikiepraam eigenlijk?

Deze soort ramen kunnen zowel draaien als kiepen. Zodra de raam op de kiepstand wordt gezet kan een ruimte op een makkelijke manier lucht doorlaten. Door de kiepstand te gebruiken van het kunststof kozijn krijg je frisse lucht binnen maar geen last van tocht of kou. De draaistand van het raam zorgt voor een verticale stand en zorgt voor een snelle luchttoevoer omdat een grotere opening ontstaat. Ook is de verticale kant handig om de ramen te reinigen. Deze raamsoort maakt vaak gebruik van een inbouwespagnolet met een raamkruk waarbij de raamkruk vaak afsluitbaar is. Het slot bestaat hierbij uit vier tot tien sluitpunten waarbij veiligheid aanwezig is. De afmetingen van dit soort kunststof kozijnen is eindeloos waardoor voor iedere woning een geschikte raam te vinden is.

 

Wat zijn de voordelen van draaikiep ramen?

De voordelen van draaikiep ramen overzichtelijk op een rij:

 

✔ De binnen en buitenzijde zijn gemakkelijk te reinigen terwijl je binnen in de woning staat.

✔ De kiepstand zorgt voor voldoende ventilatie in je huis zonder dat het te koud wordt.

✔ De verticale stand zorgt voor een eenvoudige reiniging van de ramen.

✔ Veilig omdat het hang en sluitwerk aan de nieuwste eisen voldoet.

✔ Klemmende ramen zijn verleden tijd omdat de bediening van dit type raam op eenvoudige wijze wordt geregeld.

✔ De kunststof kozijnen zijn in iedere afmeting, uitvoering of glassoort verkrijgbaar.

✔ De kozijnen beschikken over een nette en moderne uitstraling waarbij alle beslagonderdelen netjes zijn weggewerkt.

✔ Makkelijk te onderhouden.

 

Hoe gaat het plaatsen van een kozijn in zijn werk?

Om kort een samenvatting te geven komt het plaatsen van een kozijn neer op vier stappen. De eerste stap bestaat uit het verwijderen van de oude kozijnen. Hier heeft de vakman divers gereedschap voor nodig zoals een reciprozaag, een ijzerzaag, een hamer, een beitel, een koevoet en diverse schroevendraaiers. Na een succesvolle verwijdering van het oude kozijn wordt het nieuwe kozijn geplaatst. Hierbij is het van belang dat het kozijn loodrecht wordt geplaatst. Als het raam goed op zijn plek zit komt een stukje afstellen om de hoek kijken. Dit wordt onder meer gedaan door het gebruik van een inbussleutel en schroevendraaiers. De laatste stap is het afwerken van het kunststof kozijn waarbij kit en eventuele kieren worden opgevuld met speciaal materiaal.

 

Na deze stappen kan je genieten van je gloednieuwe kozijnen!

 

Waarom zijn draaikiep ramen een verrijking voor je huis? Lees snel verder!