Refurbished is een term die je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord. Het is nogal een opkomende hype omdat er nogal wat voordelen aan zitten! Maar natuurlijk zit er aan alles zowel voordelen als nadelen. Daarom leggen we graag uit waarom je zou moeten kiezen voor refurbished!

 

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk ‘gerenoveerd’. Dit betekent dus dat er oude componenten zijn gebruikt om een nieuw apparaat te maken. Het mooie van refurbished is dat het vele malen goedkoper is dan een nieuw apparaat kopen, en het beter voor het milieu is omdat de oude componenten gerecycled worden.

 

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom je voor refurbished kunt gaan:

  • Goedkoper: Zoals zojuist al kort beschreven zijn refurbished apparaten vele malen goedkoper dan wanneer je een nieuw apparaat koopt. Laten we als voorbeeld een A3 zwart wit printer nemen. Die kunnen nieuw best duur zijn maar het is wel een handig apparaat om op kantoor te hebben. Daarom is een refurbished A3 zwart wit laserprinter dus altijd een slimme keuze


  • Milieu: Tegenwoordig is het erg belangrijk om milieuvriendelijk bezig te zijn. Gelukkig is het zo dat refurbished producten enorm goed zijn voor het milieu! je gebruikt oude componenten uit oude apparaten om een nieuwe in elkaar te zetten. Dit zorgt voor minder uitstoot omdat de oude apparaten niet verbrand of vernietigd hoeven worden!


  • Meer modellen: Je bent op zoek naar een specifiek model van een bepaald apparaat. Laten we zeggen een printer. Helaas maakt de fabrikant dat specifiek model niet meer. Gelukkig is het zo dat refurbished leveranciers vaak ook oudere modellen nog hebben.

De nadelen van refurbished

Natuurlijk zit er aan alles voordelen maar ook nadelen. Bij refurbished apparaten is een groot nadeel is dat je de levensduur van een apparaat niet zeker weet. Dat komt omdat er dus oude componenten in zitten en je hebt geen idee hoe lang die mee kunnen gaan. Van het ene op het andere moment kan het apparaat er mee stoppen. Een ander nadeel is dat er minder lang garantie op zit om zo het risico voor de leveranciers zo klein mogelijk te maken.