Een grote stap, je eigen herenhuis laten bouwen. Maar het mooie hiervan is dat je alles na je eigen wensen kan voldoen. Immers, de meeste tijd van je leven breng je door in je huis. Heb je de financiële middelen om zelf een woning te laten bouwen raden wij dat zeker aan om te doen.

 

Hieronder staan een paar tips om de bouw zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen:

 

Probeer veel dingen zelf te doen. Dit klinkt als een standaard tip, maar het is zeker een belangrijke tip. De meeste kosten van een huis bouwen gaat in het uurloon zitten. Alle minder deze uren zijn, hoe meer je bespaard. Misschien ken je wel iemand die de elektra kan aanleggen? Veel dingen kan je zelf doen, zoals het schilderen, vloer leggen en noem maar op. Ook is er veel mogelijk in overleg, bijvoorbeeld zelf de leidingen aanleggen maar het laten aansluiten door een ervaren loodgieter.

 

Ga de hoogte in. Relatief gezien valt de meeste oppervlakte winst te behalen in de hoogte van het huis. Als je bijvoorbeeld een huis hebt van 2 verdiepingen, en een dak, van 100m2, is dit gemakkelijk met 1/3 te vergroten door een 3e verdieping te bouwen.

 

Maak gebruik van goede fundering. Als de fundering van het huis niet goed in orde is zal er later vee last van krijgen. Denk hier aan scheuren in de muur, verzakkingen etc. Dit brengt erg veel kosten met zich mee om dan nog te repareren.