Een headset is voor veel mensen niets meer of minder dan een koptelefoon. Een handig en vooral nuttig accessoire waarmee je ongestoord naar jouw favoriete muziek kunt luisteren. Een ietwat traditionele opvatting, want als we het vandaag de dag over een dergelijke koptelefoon hebben, dan denken we natuurlijk direct ook aan gamen. Gamen is de status van trend allang ontgroeid en is anno nu een volwaardige en professionele branche op zich. Dit wordt gestaafd door het feit dat er tegenwoordig zelfs gamers zijn die met gamen hun boterham verdienen. En laat hierbij vooral duidelijk zijn dat het dan geregeld gaat om een heel dik belegde boterham. Dit is uiteraard alleen weggelegd voor de happy few, maar dat wil niet zeggen dat jij met minder dan het beste genoegen moet nemen als het gaat om bijvoorbeeld een accessoire als een headset.

 

headset

 

Draadloos of toch liever niet?

Je kunt ervoor kiezen om een hoofdtelefoon met snoer te kopen. Hoewel de geluidskwaliteit van dit type koptelefoon zeker niet onderdoet voor zijn grote tegenhanger (de draadloze headset) heeft dit model als groot nadeel dat het je beperkt en belemmert in je bewegingsvrijheid. Dit nadeel heeft de bluetooth headset dus absoluut niet. De bluetooth uitvoering stelt je juist wel in staat om helemaal “mee te gaan” in de games die je speelt. Een headset met snoer plug je simpelweg even in en je kunt aan de slag. Dit is niet het geval met de bluetooth headset, want die moet je namelijk eerst even “pairen”. Dit pairen klinkt misschien vreemd en bij voorbaat ingewikkeld, maar is in feite niets anders dan het koppelen van de draadloze koptelefoon aan de betreffende audiobron zoals tv, pc of game console. Dit is over het algemeen een eenmalige handeling die overigens door iedereen uit te voeren is. Nadeel van de draadloze variant kan zijn dat je in uitzonderlijke gevallen de verbinding met de audiobron kwijt raakt. Dit kan het geval zijn als de bluetooth verbinding om wat voor reden dan ook uitvalt.

 

Overige functionaliteiten van de headset pc

De headset pc is, zoals je nu vast begrepen hebt, meer dan een reguliere koptelefoon. We hebben het tot nu toe alleen over gamen gehad, maar zo’n koptelefoon kun je ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo is het een handige accessoire als je bijvoorbeeld ongestoord met iemand wil Skypen. Zeker als je kiest voor een headset met een spreekgedeelte, ook wel microfoon genoemd. Weer een andere toepassing is die voor de (al dan niet professionele) dj. Een goede hoofdtelefoon geeft alle geluiden en muziek die je mixt of maakt glashelder door. Hiermee kun je je in kwaliteit en timing onderscheiden van al die andere dj’s.

 

Een gaming headset pc kopen

Je gaat voor kwaliteit en voor niets minder dan dat. Dat betekent ook dat je niet over één nachtje ijs gaat als het gaat om het kopen van een gaming headset pc. Je bent op zoek naar de ultieme plek waar je kunt kiezen uit verschillende modellen, merken, opties en, zeker niet onbelangrijk, prijzen. Wat dit betreft is er maar één plek waar je dit alles vindt en dat is online. Hier ga je beslist die ene headset vinden die precies bij jou en jouw manier van gamen past. Kies je een opvallende kleur koptelefoon of kies je voor de meer ingetogen headset in de kleuren zwart of grijs?
Kijken we naar de prijs dan is het zo dat hoe meer opties de set heeft, hoe duurder deze is. Draadloos wordt gezien als optie, dus dan weet je nu al dat je over het algemeen meer geld kwijt bent voor een draadloze uitvoering dan voor een meer traditionele hoofdtelefoon met snoer. Het snoer is overigens in de verreweg de meeste gevallen ruim twee en een halve meter lang, dus wellicht kan dit nog een overweging zijn om toch voor dit model te kiezen. Verder is het zo dat een headset met microfoon duurder is dan eentje zonder. Belangrijk bij dit type is om te kijken wat de gesprekstijd van de headset is.
Voor welke headset je ook kiest, wij wensen je veel plezier en concentratie bij het gamen!