Zou jij graag ook een succesvolle werkdag willen? Er is niets zo fijn dan wanneer je aan het eind van de werkdag tevreden bent over je productiviteit. Vaak kun je met een goede planning en voorbereiding ervoor zorgen dat je een gestructureerd en daardoor ook productieve dag hebt. Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? In deze blog vind je hierover verschillende tips.

 

Werkhouding

Werken doe je het best op een bureaustoel waar je goed op zit en die daarnaast ook goed is voor je houding. Een goede bureaustoel is dus heel belangrijk voor in je kantoor. Stoelen zijn er in alle soorten en maten. Wanneer je veel tijd van de dag besteedt op een stoel, is het zaak te kiezen voor een goede versie: niet alleen voor het zitcomfort, maar ook om lichamelijke klachten te helpen voorkomen. Ook zijn er verschillende bureaus, zoals een sta-bureau of een hoekbureau.

 

Werkplek

Verder is het van belang dat je je op je plek voelt en dat je op je gemak je taken kunt uitvoeren. Het is een tip om af en toe voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op een vergaderlocatie in Utrecht. Een nieuwe omgeving zorgt weer voor nieuwe ideeën.

 

Kleuren

Allereerst doet de kleur in een kantoorruimte veel met de sfeer. Aanbevolen wordt om voor de basis van een kantoorruimte te kiezen voor een neutrale kleur, zoals wit-tinten, zwart-tinten of grijs-tinten. Voor de kantine of voor een vergaderruimte kun je dan kiezen voor een vrolijke of opvallende kleur. Dat zorgt voor een fijn gevoel en dat komt ook de creativiteit vaak ten goede. Handig tijdens een ingewikkeld overleg! En wist je dat groen om je heen je goed kan doen? Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je van een groene kleur om je heen, rustig wordt. Verder verbeteren planten daarnaast ook het leefklimaat door de luchtzuiverende werking. Als je een deadline hebt die je moet halen, plaats dan dus verschillende planten op je bureau en je zult merken dat je gemoedstoestand erop vooruit gaat.

 

Groen

Over groen gesproken: tegenwoordig speelt duurzaamheid een steeds grotere rol in ons leven. We denken namelijk steeds meer aan het milieu. Dat laten we niet alleen zien in de keuze voor ons voedsel en door het scheiden van afval, maar je kunt ook je kantoor of huis milieubewust inrichten. Dit kun je doen door te kiezen voor spullen van gerecycled materiaal, led-lampen en zet leuke planten of bloemen in je kantoor.