Ga jij trouwen? Gefeliciteerd! Of je nu ten huwelijk gevraagd bent of dat je zelf je geliefde ten huwelijk hebt gevraagd, er breekt hoe dan ook een hele leuke periode aan voor jullie allebei. Je kunt nu namelijk gaan brainstormen over jullie grote dag en hoe je deze het liefst zou willen gaan vieren. Het plannen en de voorpret van het huwelijk kan al ontzettend fijn zjjn. Om alvast een beetje in de stemming te komen, vind je in deze blog verschillende tips bij het organiseren van je bruiloft. 

 

De datum

Het kan bijvoorbeeld best een opgave zijn om een geschikte trouwdatum te vinden. Zo zijn er namelijk verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld hierbij denken aan vakanties, feestdagen, en je wilt waarschijnlijk ook een beetje mooi weer op jouw dag. Daarom kan het een tip zijn om eerst een bepaalde periode van het jaar te bepalen waarin jullie zouden willen gaan trouwen. Daarna kun je steeds specifieker gaan kijken welke datums handig zijn. want zodra je een concrete datum hebt, kan het plannen van de rest van de trouwerij ook gemakkelijker. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een datum die qua getallen bijzonder is of gemakkelijk is om te onthouden. Ook kun je kiezen voor een datum die voor jullie allebei een bijzondere betekenis heeft. Denk bijvoorbeeld aan de dag waarop jullie relatie begonnen is.

 

De locatie

Het kan verleidelijk zijn dat je op je huwelijksdag elk moment op het perfecte plek wil vieren, dus bijvoorbeeld de zaal in dat ene restaurant, en dan de dansvloer bij die bar met het mooie uitzicht. Maar toch is het ook een tip om voor één locatie te gaan voor de gehele dag en dus zo weinig mogelijk te reizen. Het verplaatsen van de ene naar de andere locatie tijdens de grote dag, neemt altijd veel tijdsdruk met zich mee. Daardoor zul je die dag veel bezig zijn met het bijhouden van de tijd en het kijken naar de klok. Maar het is veel fijner dat je hier geen stress over hoeft te hebben, maar rust ervaart. Verdiep je dus goed in de trouwlocaties in Leiden en geniet van jullie plek.

 

Een tijdsplanning

Een planning maken voor je bruiloft is enorm aan te bevelen. Plan de dag zoals jij hem het liefst wil. Je hoeft daarbij tegenwoordig niet meer de standaard volgorde aan te houden, zoals dat bij een traditionele trouwerij wel vaak het geval is. Wil je dus je ceremonie bijvoorbeeld pas na je diner laten plaatsvinden, dan kan dat gewoon! Doe wat voor jullie goed voelt.