Een keurig terras wordt natuurlijk gevormd door de terrastegels. Toch komt er bij de aankoop van deze bestrating nog heel wat meer kijken dan vaak aangenomen wordt. In dit artikel vind je daarom een overzicht van enkele zaken om rekening mee te houden.

 

De vorm van je terras

Terrassen komen in alle soorten en maten die allemaal het beste samengaan met een bepaald soort natuursteen terrastegels. Zo zijn voor een vierkant of rechthoekig terras meestal ook grote tot zeer grote terrastegels in deze vormen het meest geschikt. Voor een rond terras geldt echter dat kleinere tegels juist weer de beste aanblik vormen.
De stijl van je terras

Terrastegels staan natuurlijk niet op zichzelf, maar moeten gezien worden als deel van het geheel. Heb je veel planten en bloemen die onregelmatig over het terras verspreid staan, dan kan dit bijvoorbeeld goed aangevuld worden met warme, authentieke terrastegels. Een strak en modern terras kan daarentegen het beste voorzien worden van stijlvolle, eigentijdse tegels.
Het legverband van je terras

Ook erg belangrijk tenslotte is het legverband van je terras. Als alle terrastegels dezelfde kleur en stijl hebben wordt het al gauw een saaie bedoening. Worden de tegels met verschillende kleuren in een bepaald patroon gelegd dan ziet je terras er al snel heel wat beter uit. Nog meer variatie valt natuurlijk te verwezenlijken met tegels van verschillende types en grootte.

 

Tuinmax