De trap is een zeer functioneel onderdeel van het huis die altijd veel gebruikt wordt en daardoor automatisch ook onderhevig is aan slijtage. Een manier om slijtage tegen te gaan is om de trap te beschermen doormiddel van strips. Het gebruik van deze trap tape wordt steeds populairder en dat is niet zonder reden.

De zelfklevende antislip tape beschermt de trap namelijk niet alleen tegen slijtage, maar biedt bovendien extra veiligheid op de trap, omdat deze zorgt voor meer grip en ervoor zorgt dat je afgeremd wordt. Vooral wanneer je gehaast bent of met sokken van de trap afgaat kun je uitglijden. Jaarlijks gebeuren er honderden ongelukken door het uitglijden op de trap die voorkomen kunnen worden door het gebruik van antislip tape.

Antislip tape is overal verkrijgbaar

Er zijn diverse plekken waar je antislip tape kan kopen. Bijv. bij een specialist zoals Antislip Rubber tape. Het voordeel aan de antislip tape, is naast dat het relatief goedkoop is en jarenlang meegaat, je deze zeer eenvoudig zelf kan installeren. In vrijwel alle kleuren van antislip trap zwart tot aan bruin en antraciet.

Het enige dat je hoeft te doen, is ervoor zorgen dat de ondergrond volledig schoon en vetvrij is, zodat de zelfklevende lijm aan de onderkant van de strip muurvast op de trap komt te zitten. De strips kun je zelf op maat knippen, passend bij de uitstraling van de trap. Op de ene trap staat het bijvoorbeeld mooie om de strip over de hele breedte te laten lopen terwijl het op de andere beter staat om deze alleen in het midden te plaatsen.

Jarenlange bescherming tegen slijtage

Wanneer je in een nieuw huis gaat wonen is de trap weleens een ondergeschoven kindje en dat is best een gemiste kans, want de trap is een grote onderdeel van het huis en onderhoud aan de trap kan best duur zijn. Sommige mensen kiezen voor vloerbedekking op de trap, wat fijn voelt aan de voeten en ook wel wat grip biedt, maar zeer gevoelig is voor slijtage en vlekken.

Een houten trap is voor velen een van de mooiste varianten qua uitstraling. Een houten trap kan echter wel glad zijn en is zonder strips ook slijtage gevoelig. Door direct de antislip strips te plaatsen wordt de trap direct een stuk veiliger, mooier en blijft de lak op de meest belopen plekken ook vele malen beter beschermd, wat weer scheelt in de onderhoudskosten.