De rand van de vloer die aan de muur zit, dat ziet er niet uit. Gaat altijd vuil tussen zitten en is moeilijk schoon te houden. Dat is een reden voor plinten. Plinten zijn er in verschillende formaten, kleuren en materialen.

 

 

Vroeger hadden veel huizen geen plinten. Alleen de rijke mensen hadden een paar honderd jaar terug plinten in het huis. Omdat de huizen van de arme mensen zo goedkoop mogelijk moesten zijn werden alle mooie dingen weg gelaten zoals de plinten en mooi behang.

Tegenwoordig heeft elk huishouden plinten. Witte, blauwe, soms zelfs pimpel paarse. Ook de vormen van de plinten kunnen gekozen worden, je kan een basis plint nemen zonder een patroon, een plint met victoriaans patroon of iets dat makkelijker is.

 

 

Ziekenhuizen en restaurants gebruiken altijd een holle plint. Een holle plint heeft een ruimte waar kabels doorheen kunnen lopen en het is hygiënischer.

 

 

Het plaatsen van plinten kan u zelf doen, maar u kan ook een professional in huren die het voor u doet. Het zelf plaatsen scheelt met de kosten en manschappen, alleen kan het zijn dat het werk niet netjes is. Als de plinten worden geplaatst door een professional kan het u veel geld kosten, maar dan wordt wel goed werk geleverd en heeft u garantie als er iets verkeerd gaat.