Na een drukke werkdag haast u zich naar de auto om snel naar huis te gaan. U stapt in de auto, doet de sleutel in het contact en draait de sleutel om. Een gek geluid, u voelt de bui al hangen. Op het dashboard brandt het lampje dat er iets mis is met de accu. En dat klopt, de accu van de auto is leeg. Een lege accu is de meeste voorkomend probleem waarom mensen gebruik maken van pechhulp. In veel gevallen kunnen dit soort problemen eenvoudig verholpen worden door goed onderhoud en je eigen rijgedrag. Er zijn enkele zaken die u zelf kunt regelen om de auto in perfecte staat te houden en niet voor onaangename verassingen komen te staan. Onderstaand een lijst met de belangrijkste tips:

 

Tip 1) Controleer en test uw accu

Een accu zorgt ervoor dat uw auto gestart kan worden, wanneer deze niet werkt is het niet mogelijk weg te rijden. In de zomer zijn er relatief weinig problemen, in de winter is dit een ander geval. Door de kou heeft de accu meer energie nodig om te motor op te starten, bij oudere auto’s kan dit tot problemen leiden. Bij vrijwel alle auto’s is het mogelijk te accu te testen dit kunt u eventueel ook bij een benzinepomp doen. Denk eraan dat een accu elke 3-5 jaar vervangen moet worden.

 

Tip 2) De autobanden

Een veel voorkomend probleem is een lekke autoband. Door slijtage kan de band openscheuren en staat u langs de kant van de weg. Een band kunt u eenvoudig checken op oneffenheden of door te kijken wat de bandenspanning is.

Tip 3) Waar zijn mijn sleutels?

He! De auto valt dicht en mijn sleutel zit er nog in! Super vervelend, maar u moet in dit geval ons bellen. Neem altijd een reservesleutel mee, vooral wanneer u in het buitenland zit.

 

Tip 4) Startmotor

Naast de accu zorgt de startmotor ervoor dat de motor kan gaan draaien. Als u hoort dat de auto last heeft om op te starten ga dan zo snel mogelijk naar de garage om de startmotor of dynamo te vervangen.

Deze tips zullen er niet voor zorgen dat u nooit met een mankement langs de kant van de weg komt te staan. Wij zullen 24/7 voor u klaar staan. Kijk op www.blijdatikrij.nl voor onze pechhulpservice voorwaarden!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA