We willen allemaal oud worden, maar niemand wil oud zijn. Is dat wel echt zo? Niets in het leven is meer gegeven of gegund en des te gelukkiger moet je zijn met de tijd die je wel hebt. Soms is dat niet even makkelijk. Zeker niet omdat ouder worden gepaard gaat met verschillende kwalen, achteruitgangen en zaken die je moet opgeven. In dit artikel geven wij een aantal tips om ouder te worden met een lach.

 

Een nieuwe fase

Wellicht denk je er regelmatig aan wat je vroeger allemaal wel niet kon en deed en hoe snel de tijd is gegaan. Probeer hier juist van te genieten en de herinneringen zo lang mogelijk vast te houden. Dit zorgt ook voor een hele nieuwe fase. Want hoe heerlijk is het om meer vrije tijd te hebben in plaats van alsmaar te werken? En misschien is dit wel de periode om optimaal te genieten van je kleinkinderen?

 

Klachten en pijntjes

De een heeft het wat meer, eerder en sneller dan de ander, maar ouder worden gaat nu eenmaal gepaard met wat meer klachten en pijntjes dan je voorheen had. Het hoort nu eenmaal bij ouder worden, maar er zijn zeker een aantal zaken die je zelf in de hand kunt houden. Zo kan het absoluut geen kwaad op op je eigen tempo wat te sporten en trainen, om je spieren soepel te houden. Je hoeft natuurlijk echt niet mee te doen met de jongeren, maar voor iedere doelgroep is er zeker iets te doen! Probeer daarnaast af en toe eens een fysiotherapeut op te zoeken als je ergens last van hebt. Zo blijf je er niet te lang mee lopen en kan het ook niet erger worden.

 

Uiterlijke veranderingen

Uiterlijke veranderingen hebben sommige mensen heel veel moeite mee en anderen juist weer minder. Hoe lang blijf jij je haar nog verven? Heb je een goede anti-rimpel crème? In welke mate gebruik je make up? Blijf je gezond eten en trainen om je lichaam zo strak mogelijk te houden? Misschien vind jij het allemaal wel prima zo. En je gebit? Wellicht moet jij gaan geloven aan een kunstgebit. Maar dat is helemaal niet zo’n big deal meer als je denkt! Bij Tandprothetische praktijk Volgers kunnen ze je hier prima over inlichten én eventueel verder helpen.

 

Kortom, wanneer je rekening houdt met de zaken die gepaard gaan met ouder worden, kun je veel dingen zelf redelijk in de hand houden. Zorg voor jezelf en accepteer dat je ouder wordt. Niet iedereen kan dat namelijk zeggen.