Een mens heeft gezonde lucht nodig om te kunnen overleven. Zelfs in gevaarlijke omstandigheden moet een mens daarom in staat zijn om te kunnen ademhalen. Er zijn verschillende situaties waarin er geen gezonde en schone lucht beschikbaar is. Desondanks moet er op dit soort plaatsen belangrijk werk worden verricht. De mensen die hier werken hebben adembescherming nodig om op een gezonde manier adem te kunnen halen.

 

Adembescherming bij brand

Een vuur van grote omvang verbruikt erg veel zuurstof en daarom neemt het zuurstofgehalte in de lucht snel af. Normaalgesproken is de zuurstofconcentratie in de lucht 21%. Als dit gehalte sterk afneemt dan krijg je problemen met de ademhaling. Zuurstof is cruciaal voor het uitvoeren van talloze processen en reacties die in het lichaam plaatsvinden. Als deze functies worden bedreigd dan leidt dat al snel tot levensgevaarlijke situaties. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel apparaten die je kunnen ondersteunen bij het ademhalen. Met adequate adembescherming zijn mensen ook in staat om op plaatsen met ongezonde lucht te werken.

 

Veilig ademhalen in een risicovolle omgeving

Mensen die werken op locaties waar er sprake kan zijn van het loskomen van giftige gassen zijn ook een risicogroep. Gassen kunnen uit zichzelf giftig zijn maar kunnen ook het zuurstof dat in de lucht hangt verdringen. Als je op een gevaarlijke plek werkt, dan dient de lucht eerst gezuiverd te worden. Moderne apparatuur kan ervoor zorgen dat je kunt blijven ademhalen in een problematische situatie. Met ademluchttoestellen, speciale maskers, longautomaten en filters is een mens in staat om veilig te werken. Bij G4s worden producten aangeboden van gerenommeerde merken zoals Dräger en MSA. Met de kwalitatief hoogstaande apparaten van deze merken garandeer je de veiligheid van jezelf en je medewerkers. Want veiligheid dient altijd voorop te staan, ongeacht de omstandigheden of het te bereiken doel.