Een veel voorkomende vraag, die slotenmakers vaak krijgen, is of een huiseigenaar hun sloten opnieuw gelijksluitend moet laten maken of volledig nieuwe sloten moet laten installeren. In de meeste gevallen komt dit antwoord neer op het budget, het gemak en de algemene situatie van de huiseigenaar.

 

Sloten weer gelijkssluitend maken

 

Wanneer je een slot opnieuw gelijksluitend wilt maken, moet een slotenmaker de cilinder in het slot vervangen door een nieuwe sleutel te gebruiken. Hiermee heb je toegang tot hetzelfde slot van je huis, maar dan wel met een andere sleutel. Meestal duurt dit proces slechts een paar minuten en dan moet de slotenmaker met een nieuwe sleutel terugkeren. Het opnieuw gelijksluitend maken is de goedkoopste van de twee opties. Aangezien je het alleen de cilinder vervangt en niet het slot zelf is er geen extra arbeid aan de zijde van de slotenmaker.

 

Wat er ook gebeurt, het opnieuw gelijksluitend maken vereist speciale hardware. Probeer nooit zelf je sloten opnieuw gelijksluitend te maken. Zelfs met het doe-het-zelf advies op het internet, kan het gebruik van de verkeerde hulpmiddelen of methoden leiden tot dure reparaties of zelfs dat je een geheel nieuw slot moet laten installeren.

 

Het installeren van nieuwe sloten

 

Wanneer je nieuwe sloten aanschaft en deze installeert, hebben we het over een geheel nieuwe taak. Hoewel deze optie een stuk duurder is dan het opnieuw gelijksluitend maken van je sloten, is het grote voordeel dat je meestal geen slotenmaker nodig hebt om ze te installeren. Zelfs met een minimale kluservaring zijn de meeste consumenten in staat om thuis nieuwe sloten te installeren.

 

De kosten, die verbonden zijn aan het installeren van nieuwe sloten, zijn de sloten zelf. Sloten van een hogere kwaliteit zullen de huiseigenaar uiteraard meer kosten dan sloten van een mindere kwaliteit, maar als men kiest voor een mindere kwaliteit, gaat dat altijd ten koste van de veiligheid.

 

Het nadeel van het installeren van nieuwe sloten, zonder de hulp van een slotenmaker, is dat de vergrendelingssystemen niet worden gegarandeerd en dat er een klein risico bestaat dat ze onjuist worden geïnstalleerd. Als een woning over een alarmsysteem beschikt of een andere speciale situatie heeft, moet er altijd contact worden opgenomen met een slotenmaker om verstoring van de dienst te voorkomen. Als het nieuwe slot niet dezelfde diameter heeft als het oude slot, bestaat het risico dat je een nieuwe deur moet kopen. Het inhuren van een slotenmaker kan dit risico uitsluiten, omdat slotenmakers toegang hebben tot een verscheidenheid aan maten en sloten om in bijna elk bestaand gat te laten passen.

 

Klik hier voor en Slotenmaker uit Zaanstad!