Kamer en suite deuren zijn schuifdeuren tussen de voorkamer en achterkamer van een woning. In het verleden was het gebruikelijk om de woonkamer op te splitsen in twee aparte kamers, door middel van schuifdeuren. De reden om de woonkamer op te splitsen was om het bezoek in de voorkamer te kunnen ontvangen en de achterkamer daadwerkelijk te gebruiken als woonruimte. De mensen leefden voornamelijk in de kleinere achterkamer, waardoor op deze manier ook op energie bespaard kon worden. De kamer en suite deuren werden om praktische redenen omgeven met voldoende kastruimte. Daarnaast werden er kleine ramen (meestal glas in lood) in de deuren geplaatst, zodat er voldoende licht naar binnen kwam.

Tegenwoordig zijn de karakteristieke kamer en suite deuren weer helemaal terug in de woningen van nu. De oude en warme sfeer wordt terug gebracht in woningen door middel van mooie kamer en suite deuren. Daarnaast is het een mooie manier om de keuken van de woonkamer te scheiden of de zitkamer van de eetkamer te scheiden.

De kamer en suite deuren kunnen op twee verschillende manier worden ontworpen. De kamer en suite in de belle-époquestijl, zijn deuren die gekenmerkt worden door de taps toelopende doorloop van de kasten, met bewerkte detaillering en de hoge deuropening. De kamer en suite deuren uit de jaren ’30 kunnen gezien worden als de iets modernere en strakkere stijl, met een lagere deuropening.