Voorkomen is beter dan genezen. Dit gaat vooral op bij bij de veiligheid rond magazijn stellingen. Met een paar kleine tips kan je de veiligheid van je magazijn vele malen vergroten, hieronder zal ik deze tips opsommen.

Maak gebruik van aanrijdbeveiliging voor uw staanders.

Aanrijdschade, schade doordat een voertuig tegen de stelling aanrijd, kan de draagkracht van een stelling al met 45 procent verminderen! Aanrijdbeveiliging moet je zien als een groot hoekstuk van staal wat voor de poten van van een stellage worden geschroefd in het beton. Als er dan met een (hef) truck tegen de stelling aan wordt gereden absorberen ze de eerste klap van de (hef) truck.

 

Monteer gaaswand aan de achterkant van een stellingrij een gangpad bevind.

Het komt in de praktijk vaak voor dat er in de voorkant van de stelling iets wordt ingeladen en dat het aan de achterkant er uit valt. Om dit te voorkomen kan je gaas aan de achterkant van de stelling plaatsen, zodoende kan er nooit meer wat aan de achterkant er uit vallen. Vooral als de achterkant zich bevind bij een gangpad kan dit grote gevolgen hebben.

 

Zorg dat bij je legbordstelling de diagonale dragers goed zijn gemonteerd. Want bij een magazijninrichting stellingen wordt de meeste stevigheid uit de schoren gehaald. Zijn deze niet aanwezig dan is het geheel tot 70 procent minder stevig!

 

https://123magazijninrichting.nl/wp-content/themes/123magazijninrichting/dist/images/entresolvloeren.png