Hoewel de prijs van neppe banden dus lager is dan bij de originele banden, hoeft dit op de lange termijn nog niet eens te zijn. Allereerst komt dit door het feit dat de kans op lekkage stukken lager is bij originele banden, waardoor de levensduur sterk wordt verkort. En wat is er vervelender dan na een korte tijd alweer uw banden te laten moeten vervangen. Tevens is het ook nog zo dat doordat de slijtage van neppe banden groter is, het brandstofverbruik ook groter is. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Originele banden besparen dus op de lange termijn kosten door de levensduur, maar ook op kortere termijn door het lagere brandstofverbruik.

 

Perfecte aansluiting bij originele banden

De originele BMW 3 serie velgen bieden een perfecte aansluiting op de rest van de auto. Dit komt uiteraard door het feit dat de auto én de banden door BMW worden geproduceerd, waardoor ze perfect op elkaar zijn afgestemd. Deze perfecte aansluiting is daarnaast ook cruciaal om een goede werking van de remmen te garanderen. Een slechtere aansluiting zorgt voor vibraties en andere gebruiks risico’s. Originele banden zijn daarom beter als u houdt van een veel rijcomfort en veiligheid.

 

Authentieke BMW uitstraling

Als u beschikt over de originele banden van BMW, dan kunt u er zeker van zijn dat u de auto authentiek is, waardoor de afwerking tot in de puntjes is geregeld. Dit is bij replica’s niet het geval omdat de mal nooit identiek is aan de mal van de producent, waardoor de echte kenners gemakkelijk replica’s en het origineel van elkaar kunnen onderscheiden. Bovendien is de lak van de originele BMW banden en velgen van hogere kwaliteit, waardoor het veel beter geschikt is tegen winterse omstandigheden als sneeuw, hagel of regenval. Deze omstandigheden zorgen er bij de “neppe”  banden ervoor dat de velgen beschadigd zullen raken.