Wanneer je gaat klussen of verbouwen zul je op hoogte moeten werken. Zo moet je bijvoorbeeld een lamp monteren of een muur verven. Om bij deze hoogtes te komen zul je een ladder of een steiger nodig hebben. Maar wat is nou eigenlijk de beste keus? In dit artikel hebben we beide mogelijkheden met elkaar vergeleken!

 

Prijs

Het eerste punt waarop we een ladder en een steiger gaan vergelijken is de prijs. Een steiger is uiteraard duurder in de aanschaf dan een ladder. Wanneer je bijna nooit klust is het dus goedkoper om voor een ladder te gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om een steiger te huren. In dit geval vallen de kosten wel mee. Alleen wanneer je echt vaak klust is de aankoop van een steiger aantrekkelijk.

 

Veiligheid

Dan het belangrijkste punt: veiligheid. Op dit punt wint een steiger het met afstand van een ladder. Allereerst is een ladder veel stabieler en steviger dan een ladder. Van een ladder kun je makkelijk vallen, of de ladder kan zelf omvallen. Bij een steiger heb je dit risico veel minder. Door de omvang en grootte zal deze niet zomaar omvallen. Tevens beschikt een steiger over diverse veiligheidsbalken. Daarnaast sta je op een steiger volledig recht. Op een ladder sta je vaak scheef.

 

Gemak

Weer een ander punt waarop beide opties verschillen is gemak. Een ladder is makkelijker te verplaatsen en op te bergen. Er bestaan weliswaar steigers met wieltjes eronder die eenvoudig te verplaatsen zijn, toch zal het opbouwen en verplaatsen van een steiger meer moeite kosten. Op een steiger heb je daarentegen wel weer meer beweegruimte. Ook kun je een groter deel van een muur bereiken zonder te hoeven verplaatsen, en heb je ruimte om gereedschap of materialen op je steiger te leggen. Zo hoef je dus niet steeds naar beneden om spullen te pakken om vervolgens weer omhoog te klimmen! Dit scheelt dus weer energie die je kunt gebruiken om harder te werken.

 

Een steiger kopen

Zoals je ziet zitten er aan beide opties dus voordelen en nadelen. Over het algemeen is een steiger echter de beste keuze. Je kunt diverse rolsteigers kopen bij Rolsteiger.net.