Vergroening is een van de punten die anno 2021 in de meeste ondernemingen centraal staat. Dit komt omdat zowel consumenten als andere ondernemingen de mate van vergroening steeds belangrijker vinden. Dit uiten ondernemingen door bijvoorbeeld geen zaken meer te doen met niet-groene ondernemingen. Consumenten op hun buurt uiten dit door geen producten of diensten meer af te nemen van niet-groene ondernemingen. Omdat het aantal consumenten en ondernemingen dat hier rekening mee houdt in rap tempo stijgt zal ook in jouw onderneming de vergroening centraal moeten staan. In deze blog geven we je daarom enkele tips die je kunnen helpen bij het vergroenen van jouw onderneming!

 

Elektrische leaseauto’s

Als jouw personeel rondrijdt in leaseauto’s, dan is het overstappen naar elektrische leaseauto’s een van de eerste dingen die je moet doen. Dit komt omdat jouw personeel met de leaseauto’s ook op andere plekken komt dan jouw onderneming. Als buitenstaanders jouw personeel zien rondrijden in bijvoorbeeld een Kia EV6, dan zal dit grote indruk maken. De buitenwereld kan namelijk zien dat jouw onderneming bereid is om extra geld te betalen om op die manier bij te kunnen dragen aan een beter milieu. De elektrische leaseauto’s zijn overigens niet alleen mooi voor buitenstaanders. Ook het personeel zal het enorm waarderen als ze in moderne elektrische auto’s als de Skoda Enyaq kunnen rondrijden.

 

Klimaatgerelateerde acties

Klimaatgerelateerde acties hebben nog altijd veel nieuwswaarde. De kans is dan ook groot dat jouw klimaatgerelateerde actie in het nieuws zal komen. De impact die het nieuws op jouw onderneming zal hebben is vervolgens zo veel waard dat de kosten van de actie al gemakkelijk gedekt kunnen worden. Een voorbeeld van een klimaatgerelateerde actie is bijvoorbeeld het planten van een boom voor iedere nieuwe klant of voor iedere ‘x’ aantal euro’s omzet. Doordat je de actie aan een prestatie van jouw onderneming hangt weet je ook altijd zeker dat de actie je onderneming niet zal schaden. Je bedrijf wordt namelijk sowieso al beter van de extra klant of de extra omzet. Het stukje extra goodwill dat komt kijken bij het planten van een boom is dan mooi meegenomen!