Het kan iedereen overkomen, je rijdt met je auto over de weg en je wordt door iemand anders aangereden. Daar zit je dan, met een auto welke total-loss is. Veel mensen denken gelijk dat een auto welke total-loss is helemaal niets meer waar is. Maar dat is helemaal niet zo. Vaak zijn veel onderdelen van een auto welke total-loss is nog wel geld waard. Geld dat weer gebruik kan worden voor het aanschaffen van een nieuwe auto, bij bijvoorbeeld een autobedrijf in Rijssen.

 

Wanneer is je auto precies een sloopauto?
Door een ongeval of ander voorval kan het zo maar zijn dat je auto flinke schade heeft opgelopen. In een aantal gevallen kan het zijn dat de auto niet meer te repareren is en de auto beter afgeschreven kan worden. De auto is dan klaar om gesloopt te worden. Een auto is een sloopauto wanneer repareren veel geld kost en wanneer dat geld uitgeven het eigenlijk niet meer waard is. Het beste kan in het geval van een sloopauto de auto opgehaald worden om zelf onnodig risico te vermijden.

 

Uitgebreide auto netwerken
Door veel ervaring en een groot netwerk kan er altijd gekeken worden wat precies mogelijk is met de sloopauto. Voor de auto kan vaak een andere bestemming worden gevonden, een bestemming die niet beslist in Nederland hoeft te zijn. Door ook het buitenland in gedachten te houden kan de opbrengst van de sloopauto stijgen. Het kan daarnaast ook lonen om te kijken naar de sloopprijzen in andere provincies. Zo kan er een verschil zitten in de waarde welke de sloopauto opbrengt in Drenthe in vergelijking met Zuid-Holland.

 

Voor meer informatie neem gerust contact op met Autobedrijf Otto Voortman