Herken jij het gevoel dat je aan het begin van een dag jezelf voorneemt om er een productieve dag van te gaan maken, maar dat je aan het eind van de dag helaas minder hebt gedaan dan je had gepland? Dat geeft vaak een vervelend en teleurstellend gevoel. Gelukkig kunnen enkele tips ervoor zorgen dat je alsnog een productieve dag tegemoet gaat. Met een goede planning en voorbereiding kun je er namelijk voor zorgen dat je een gestructureerde en daardoor ook productieve dag hebt. In deze blog lees je daar meer over.

 

De plaats van je werk

Allereerst is het van belang dat je werkt op een plek waar je je thuis voelt en waar je rustig en geconcentreerd al je taken kunt uitvoeren. Zorg dus voor een locatie waar jij je prettig  voelt. Zorg dat je allereerst genoeg daglicht krijgt in je kantoorruimte. Hoe meer daglicht er is, hoe fijner dit zal werken. In een donkere ruimte wordt je concentratie al snel minder. Ook zorgt een donkere ruimte ervoor dat je sneller je inspiratie verliest of vastloopt in een probleem of je eigen gedachtes. Een lichte ruimte zorgt juist voor energie. Daardoor kom je sneller tot nieuwe inzichten. Verder kan het ook nuttig zijn om voor vergaderingen of meetings eens op een andere plek dan je kantoor te werken, bijvoorbeeld op  een vergaderlocatie in Den Haag. Het is namelijk zo dat een nieuwe omgeving ook weer voor nieuwe ideeën zorgt.

 

Kom op tijd

Het geeft rust wanneer je op tijd op je werk arriveert. Wanneer je er de hele tijd tegenaan moet racen om op tijd te komen en net op tijd, of misschien een paar minuten te laat op je werk  arriveert, begin je de dag gelijk met een gejaagd gevoel. Het werkt veel fijner wanneer je rustig je dag kunt beginnen en nog de tijd hebt voor bijvoorbeeld een bakje koffie. Je zult merken dat je de hele dag ook een rustiger gevoel hebt, dan wanneer je dag gelijk al start met stress.

 

Planning maken

Het is heel belangrijk een goed een duidelijke planning te maken. Schrijf deze op in bijvoorbeeld een planner, of maak er een op je computer. Het maken van een planning zorgt voor overzicht. Je ziet in één oogopslag welke taken je te wachten staan. Plan bijvoorbeeld ook in hoelang je met een bepaalde taak bezig gaat. Je zult zien dat je dan gemotiveerd aan de slag gaat.