Als je al een tijdje samen bent met je partner en het tijd is voor een nieuw huis, dan zou je erover na kunnen denken om samen een huis te kopen. Dit is mogelijk om samen te doen, waarbij ieder een gelijk deel van de woning betaalt. Het is ook mogelijk om ervoor te kiezen dat slechts 1 van jullie het huis aankopen om zo mocht de relatie spaak lopen het makkelijker te kunnen oplossen. Er is dan namelijk geen twijfel over van wie het huis is en daar kan dus nooit ruzie om komen. Mocht je willen kijken naar een nieuwbouwwoning in de omgeving Nijmegen, kijk dan even bij de nieuwbouw in Nijmegen.

 

Samen kopen

Een van de voordelen van het samen kopen van een huis is dat je het echt samen moet doen. Of het nu om de keuze voor een huis gaat, de financiering ervan of de inrichting gaat, het is helemaal aan jullie beiden om dit tot een goede koop en fijn huis te laten komen. Door dit samen te doen, zal je nog meer genieten van het huis zodra het allemaal compleet en af is. Wanneer je een nagenoeg gelijke verdeling hebt, is het mogelijk om aan te geven dat het huis voor de langstlevende partner is in geval van overlijden.

 

Alleen kopen

Mocht je toch uit elkaar gaan, dan is het aan jullie beiden wat er moet gebeuren met het huis. Hoe dit opgelost moet worden, is dan aan jullie zelf en kan op verschillende manieren gebeuren. Als een van de partners het huis alleen koopt, dan zijn alle lusten en lasten voor de partner die het huis koopt. Als dan de relatie op de klippen loopt, dan kan er niets verdeeld worden. De partner die niet meebetaald heeft dan nergens recht op en dan is het huis van de partner die het gekocht heeft.

 

Afweging maken

Het grootste voordeel van samen kopen, is dat je door de inkomens van jullie beiden, dit een hogere maximale hypotheek kan opleveren. Op deze manier kun je dus een wat duurder huis kopen dan wanneer je alleen een huis gaat kopen. Dat is dus een nadeel van alleen kopen, je kunt een minder hoge maximale hypotheek krijgen waardoor je misschien je droomhuis niet kunt kopen. Het is dus heel persoonlijk of je ervoor kiest samen te kopen of alleen. Je kunt het beste de voor- en nadelen op een rij zetten en dan bekijken of deze tegen elkaar opwegen. Heb je meer tips nodig? Dan kun je ook een kijkje nemen in dit artikel van Obvion

 

GLAZZ

  • NieuwWonenUtrecht.nl
  • Machielsen
  • DeStudentenService
  • DeStudentenService
  • NieuwWonenNijmegen