Het kan iedereen wel eens overkomen, een verstopte wc. Je kan zelf aan de slag gaan, of een ervaren bedrijf, zoals ontstoppingsbedrijf Hengelo, inhuren. Dit bedrijf staat bekend dat hij snel en vakkundig verstoppingen in Hengelo oplost, van ketalafvoer verstop in Hengelo tot een verstopte regenpijp in Hengelo.

 

Er zijn meerdere manieren om een wc te ontstoppen, de manieren die je zelf uit kan voeren zal ik hier uitleggen. Het is belangrijk dat je de wc niet vaker doortrekt, dit verhoogt alleen maar het water in de pot en zal verstopping niet verhelpen.

 

Leg oude kranten of handdoeken om de wc heen, zo voorkom je dat er geen vloeistof op de vloer komt. Dit is vooral belangrijk als je met bijtende ontstoppers gaat werken. Sluit de afvoer van de wc af, is dit niet mogelijk sluit dan de hoofdkraan af. Voor kleine verstoppingen wil afwasmiddel met heet water helpen.

 

Giet eerst een klein beetje afwasmiddel in de wc en daarna van een halve meter hoogte een emmer heet water in de wc.

Doordat je het water van een hoogte gooit zal er meer druk achter zitten en een eventuele ontstopping doen verdwijnen. Verhelpt dit niet in een keer een ga daarna met de plopper aan het werk. Laat eerst het hete water even staan, zo kan de ontstopping week worden. Daarna is het een grote kans dat je hem met de plopper kan verwijderen.

 

wc