Verhuizen is een hele opgave, helemaal als je erachter komt dat je spullen beschadigd zijn tijdens het transporteren. Denk je eens in dat een piano verhuizen heel makkelijk lijkt, totdat hij helemaal beschadigd op zijn nieuwe plekje staat. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom een aantal handige tips hoe je jouw spullen veilig kunt verhuizen!

 

Het inpakken en verhuizen van meubels

Meubels kunnen snel beschadigd raken. Een haakje in je nieuwe stoffen bank, of een kras op die mooie glazen tafel staat er voor je het doorhebt. Het is dus belangrijk om je meubels zorgvuldig in te pakken. Je kunt dit doen door middel van verhuisdekens, maar wanneer je zeker wilt weten dat er niks met je spullen gebeurt is bubbeltjes-plastic of piepschuim goed materiaal om je spullen mee in te pakken. Ook is het handig bij meubels om ze uit elkaar te halen om zo de ruimte in de verhuisbus makkelijker in te richten zodat er meer spullen mee kunnen. Mocht u een piano hebben dan is het risico op schade redelijk groot wanneer je dit besluit zelf te doen. Een piano verhuis je namelijk niet zomaar. Daarom wordt er ook vaak geadviseerd om dit door een gespecialiseerd bedrijf te laten doen. Schade bij een piano kan namelijk een duur grapje worden. Probeer de grote meubels niet allemaal te tillen. Gebruik bijvoorbeeld een hondje om je bank op te zetten. Bedenk ook even wanneer je naar een appartement verhuist op de derde verdieping of de meubels passen door de deuropening en in de gang. Een piano is bijvoorbeeld moeilijk te draaien wanneer deze naar een derde verdieping getild moet worden. Wanneer dit het geval is, is het verstandig op een professioneel verhuisbedrijf in te huren.

 

Het verhuizen van een koelkast en een wasmachine

Een koelkast kan je het beste 24 uur voor je gaat verhuizen uitzetten. Ook moet de koelkast op zijn nieuwe locatie even met rust gelaten worden. De koelvloeistof moet namelijk even tot rust komen voor de koelkast weer aangesloten wordt. Wanneer je de wasmachine gaat verhuizen zorg er dan voor dat er geen water meer in zit. Dit kan er namelijk voor zorgen dat al je spullen in de verhuisbus nat zijn als je aankomt in je nieuwe huisje. Verder kun je ze alle twee even inwikkelen met een verhuisdoek zodat er geen krassen op komen.

 

Het inpakken van servies

Servies is natuurlijk heel breekbaar en moet daarom goed ingepakt worden bij het verhuizen. Het is daarom handig om dozen te bewaren waar het servies inzat bij de aankoop. Wanneer je deze dozen niet meer hebt kun je ze inwikkelen met oude kranten. Deze zorgen voor genoeg bescherming mits ze natuurlijk ergens bovenop staan zodat ze niet geplet worden. Het is daarom handig om op de doos te zetten of er breekbare spullen inzitten en dat het in de keuken moet. Dat scheelt weer met tillen. Als je weet dat de doos naar een bepaalde ruimte moet hoef je de doos niet iedere keer te verplaatsen maar kan je hem meteen in de juiste ruimte zetten.

Het inpakken van je spullen is allemaal niet zo moeilijk, maar zorg wel dat je dit zorgvuldig doet. Een verhuizing op zich kost namelijk al genoeg geld, reparaties wil je er dan niet ook nog eens bij hebben!