Om optimaal van je bubbelbad te genieten zal je hier eens in de tijd in moeten steken om deze schoon te maken. Eigenlijk zal je een keer per week je opblaasbare jacuzzi moeten controleren op de volgende punten:

Ook al gebruik je je bubbelbad niet, je moet minimaal één per week chloor toevoegen aan je bubbelbad.

 

Als je chloor hebt toegevoegd, wacht dan een kwartiertje en daarna controleer je de PH waarde van het water. Zo weet je precies of de waarde goed is in het bad. Het beste is om ’s avond chloor wordt toegevoegd. Zo weet je in ieder geval zeker dat het opblaasbad de eerst komende uren niet wordt gebruikt en kan het chloor zich goed verspreidden.

 

Reinig minimaal een keer per maand de filters van het bubbelbad. Doet doe je door eerst de stroomtoevoer van het bad te onderbreken. Haal de filters los en reinig ze daarna met een krachtige straal water, een tuinslang bijvoorbeeld. Daarna reinig je de filters met een speciale filterreiniger, deze laat je er 10 minuten intrekken. Reinig hem daarna weer en dan kan je hem terugplaatsen in het bad.

 

één keer per 4 maand is het aan te raden om het hele zeil van het bubbelbad te reinigen. Gebruik hier geen agressief reinigingsmiddelen voor maar gebruik hier een product wat wordt geadviseerde door de fabrikant. Zo zorg je dat het zeil mooi schoon blijft en niet uitdroogt of gaat barsten.bubbelbad