Nederland kent duizenden mensen die gitaar spelen, waarbij het lijkt alsof het zo makkelijk is. Hoe kun jij dit nu ook? De beste tip is om les te nemen, bijvoorbeeld bij Rockschool Leiden. Hier volgen nog andere tips & tricks.

 

– Zorg dat je een gitaar hebt om op te kunnen spelen. Zorg ook dat deze gestemd is. Tegenwoordig kun je met vele apps een gitaar stemmen. Zo wordt het ook makkelijker om nummers op de radio mee te spelen. Natuurlijk de muziek die jij leuk vindt.

– Heb geduld. Gitaar speel je niet binnen een week. Speel dus vaak, maak fouten, experimenteer en richt je met name op 1 techniek. Langzaam aan kun je akkoorden spelen.

– De juiste houding is ontzettend belangrijk. Als je nu al scheef zit, dan is dat later lastig om af te leren. Een goede houding zorgt ook nog eens dat je makkelijker speelt, omdat je de akkoorden makkelijker kan ‘pakken’.

– Nagels knippen. Het helpt echt als je korte nagels hebt omdat langere nagels je hinderen bij het werk op de frets.

– Veel popliedjes zijn gebaseerd op 4 akkoorden. Vaak kun je met 3 akkoorden al honderden liedjes spelen!

– Tellen is een andere tip. De meeste popliedjes zijn in vierkwartsmaat. Als je het ritme doorhebt en ook ritme-vast wordt, dan verbetert hiermee ook je gitaarspel.

– Iedereen kan musiceren. Er zijn bekende verhalen van muzikanten die door een ongeval lichamelijk beperkt zijn geworden, maar toch mogelijkheden vonden om muziek te blijven beoefenen. Dus inzet en motivatie is het allerbelangrijkste. Waar een wil is, is absoluut een weg.

– Begin simpel. Een liedje willen naspelen van een gitaarvirtuoos is de lat erg hoog leggen. Een simpel popliedje of volksliedje is een goed begin. Dit motiveert ook om verder te gaan.

– Doe een warming up. Speel bijvoorbeeld een melodietje dat je makkelijk af gaat om je handen op te warmen en flexibel te maken.

– Gitaar leren spelen is een proces. Geleidelijk krijg je het onder de knie, dus dagelijks of wekelijks wat vaker oefenen helpt enorm.

– Een goede gitaardocent is de beste manier om op een interessante manier de gitaar te leren kennen. Het helpt om lessen te volgen om je gitaarspel te verbeteren.

 

Gitaarles Leiden.

Tokkelen op de klassieke gitaar of scheuren op een elektrische gitaar; bij Rockschool Leiden ga je met je gitaar aan de slag. Bij deze gitaarles Leiden kun je, ongeacht niveau of leeftijd, plezier maken op dit fenomenale instrument.

 

rockademy