Zitten de schulden je hoog en wil je er iets aan doen? Je zou dit kunnen oplossen door een WSNP-aanvraag te doen bij de rechtbank. Het scheelt je een hoop stress als je je niet iedere keer hoeft te verstoppen voor de deurwaarder. Je kan beter proberen alles op te lossen dan met angst en beven de postbode tegemoet zien met weer een dwangbrief.

Als je een aanvraag doet voor WSNP dan krijg je rust. Dat geldt voor jou maar ook voor degene die nog geld van jou krijgen. Als je in een WSNP-traject stapt komen er geen nare brieven en telefoontjes meer. Het is voor iedere betrokken partij beter als er snel een WSNP-traject wordt aangevraagd.

 

Hoe vraag je WSNP aan?

Je kan via de gemeente hulp zoeken om je schulden op te gaan lossen. Het vervelende is dat er wel een wachttijd is. Veel mensen hebben te kampen met onoplosbare schulden en melden zich aan bij de gemeente. Je kan ook een WSNP-aanvraag doen bij een advocatenkantoor. Zij kunnen voor jou alles regelen en rekenen ook nog eens een scherp tarief.

 

Helpen met bemiddeling

Het advocatenkantoor kan jouw cliënt helpen door middel van het bemiddelen tussen de cliënt en de schuldeisers. Er wordt een overzicht gemaakt van alle schulden en het inkomen. Op die manier ontstaat er een helder beeld over de situatie. Als alles berekend is kan de advocaat een minnelijk voorstel doen naar de schuldeisers om op die manier de schulden op te lossen. Wel moeten alle schuldeisers akkoord gaan met de regeling. Kijk op vandermaas-verhoog.nl voor meer informatie.

Wordt de minnelijke regeling akkoord bevonden door de schuldeisers dan kan er een regeling in werking worden gesteld die drie jaar duurt. De cliënt wordt geholpen om in drie jaar te gaan sparen. Intussen wachten de schuldeisers af. Na afloop van het traject krijgen zij het overeengekomen bedrag betaald. De rest van de schuld wordt kwijtgescholden.

 

Ook hulp bij een eventuele rechtszaak

Als er schuldeisers zijn die niet akkoord willen gaan met het aanbod kan vandermaas-verhoog.nl ervoor zorgen dat er een verzoek naar de rechtbank wordt gestuurd. De rechtbank krijgt dan een overzicht van het aangeboden plan. Vind de rechtbank dit een redelijk bod, dan kan de rechter de schuldeisers dwingen tot een akkoord. De schuldeisers zullen dan met het gedane voorstel akkoord moeten gaan. Het fijne van een samenwerking met advocaten is dat je er niet langer alleen voor staat en je deskundige hulp krijgt.