Een mooie douchedeur maakt je badkamer helemaal af. Maar dan moet de douchedeur natuurlijk nog wel geplaatst worden. Met de volgende instructies kun je dat zelf doen. Het plaatsen van een douchedeur hoeft namelijk niet lastig te zijn. Je leest er hier meer over.

 

We zetten enkele tips op een rijtje, zodat het inbouwen van een douchedeur een fluitje van een cent wordt. En zie je het toch niet zitten om de douchedeur zelf in te bouwen? Dan kan je altijd het inbouwen van deze glazen douchedeuren overlaten aan een expert

 

Bepaal de juiste maten

Het inbouwen van een douchedeur begint met wat meetwerk. Bij de meeste badkamers wordt de deur tussen twee muren geplaatst. Je gaat als eerst het middelpunt van de douchedeur bepalen. Kijk waar de douchedeur moet komen. Op de wand teken je een rechte lijn om aan te duiden waar het midden van de deur zit. Vervolgens ga je kijken waar de schroefgaten moeten komen. Houd de douchedeur hiervoor tegen de wand om te zien waar je moet schroeven. Zet ook daar met potlood een streepje.

 

Boren, afdichtrubbers en hoekprofielen

Nu je weet waar de deur precies komt te hangen, en waar de gaten geboord moeten worden, kun je met het boren aan de slag. Maak in de muur op de juiste hoogte gaten. Duw daarna pluggen in de gaten, zodat je de schroeven er later in kunt draaien. Dan ga je over naar de hoekprofielen en de afdichtrubbers. Zet die vast aan de douchewanden voordat je verder gaat.

 

Afwerking

Als je de vorige instructies hebt gevolgd, kun je overgaan naar de afwerking. In deze stap plaats je de de douchedeur in je badkamer. Om het af te maken plaats je schroeven in de geboorde gaten. Nadat je de schroeven hebt geplaatst werk je het af met de afsluitdoppen. Voor de afwerking kun je met kit de douche deur afkitten. Zo maak je de douchedeur ook meteen waterdicht en zorg je ervoor dat er geen schimmels kunnen ontstaan. Geef de deur en de kit de tijd die het nodig heeft om te drogen en de douchedeur is klaar voor gebruik!