Als je op zoek bent naar een mediator is het natuurlijk wel erg belangrijk dat je iemand vindt die voldoet aan je verwachtingen. Je moet samen met een mediator tot een oplossing zien te komen en dat wil uiteraard alleen als je je ook daadwerkelijk op je gemak voelt. Veel mediators werken met een intake gesprek, tijdens zo’n intake gesprek kunnen jullie de situatie en de belangen bespreken. Vaak heb je na een intake wel een duidelijk gevoel of deze mediator jou kan helpen.

 

Mediation bij scheiding

Als je gaat trouwen maak je samen keuzes en regel je veel dingen samen. Als je gaat scheiden is dat niet anders. Het is namelijk van belang dat alles goed geregeld is en dit kan alleen met beide partijen. Als je samen naar een mediator gaat is het vooral erg fijn als jullie samen kiezen voor een geschikte mediator. Het is namelijk wel de bedoeling dat je samen tot een oplossing komt, met behulp van de mediator. Een goed gevoel en een goed gesprek kunnen helpen bij het maken van de keuze of de betreffende mediator geschikt is voor het regelen van jullie scheiding.

 

Vooral bij een scheiding waarbij kinderen betrokken zijn, is het belangrijk om op een rustige en duidelijke manier te communiceren en afspraken te maken. Op deze manier verloopt de scheiding het meest rustig en kun je het belang van de kinderen voorop blijven stellen. Als de mediation goed verloopt kunnen jullie de afspraken vastleggen en kan dit een goede basis zijn voor een rustige scheiding.

Wil je graag je scheiding goed en duidelijk regelen? De juiste afspraken maken waar jullie beide goed achter staan? Overweeg dan eens om je scheiding te regelen met een mediator.

 

Het leven na een scheiding

Als alles geregeld is rondom de scheiding is het tijd om verder te gaan. Er zijn afspraken gemaakt wat betreft de kinderen en jullie kunnen dus binnen deze afspraken verder gaan. Als beide partijen werken zal er natuurlijk opvang geregeld moeten worden voor de kinderen. De kinderen kunnen naar een kinderopvang of een buitenschoolse opvang afhankelijk van de leeftijd of misschien is er in de familie iemand die kan ondersteunen in de opvang van de kinderen.

Ook de afspraken over de opvang en het halen en brengen van de kinderen wordt vaak vastgelegd tijdens een scheiding. Op deze manier kun je voorkomen dat hier achteraf problemen in ontstaan.