Het is weer zover, we kunnen steeds vaker buiten zitten. Dan wil je natuurlijk niet tegen smerig tegels aankijken. Ik heb bij een hovenier Almelo allerlei tips gekregen hoe ik beste de tegels schoon kan krijgen. Er zijn aantal dingen waar je aan moet denken bij het schoonmaken van tegels. Kies je bijvoorbeeld voor een hogedrukreiniger of kies je gewoon een goede zeep en een borstel.

 

Groene aanslag beter voorkomen dan verhelpen

Groene aanslag is het meest voorkomende en meest vervelende aanslag voor de tegels. Meestal is dit het resultaat van slechte afwatering. Hoe goed je de tuintegels ook schoonmaakt, het blijft altijd terugkomen. Vooral op plaatsen waar de zon weinig schijnt. Daarom is het in dit geval beter om de aanslag te voorkomen dan het proberen schoon te maken. Dit doe je door bijvoorbeeld kookvocht op de tegels te gooien. Kookt u vaak aardappels, gooi de kookvacht dan over de tegels heen. Ook is een goede afwatering belangrijk. als het water niet al te lang blijft liggen geef je de groene aanslag ook geen kans zich te nestelen op de tegels.

 

De verschillende manieren om de tuin te reinigen:

De mate van vervuiling bepaalt in de meeste gevallen wele methode je het beste kan gebruiken om de tegels te reinigen. De verschillende manieren om de tuin te reinigen:

  • het gebruik van een hogedrukreiniger
  • speciale reinigingsmiddelen
  • huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Hogedruk reiniger

De hogedrukreiniger is een agressievere manier van schoonmaken van de tuintegels, maar wel een snelle manier.

 

Reinigingsmiddelen

Er zijn genoeg goede reinigingsmiddelen voor de tuintegels te vinden. Zij kunnen uitsteken advies geven voor het reinigen van de tegels.

 

Huis-tuin – en keukenproducten

Soms is het al genoeg om met een eenvoudige sopje vieze plekken op de tuintegels schoo te maken. Meestal zijn de vieze plekken ook niet het resultaat van de natuur, maar meer van de mensen die over de stenen heen lopen.