Steeds meer secretaresses krijgen de laatste tijd vaak de taak om social media bij te houden. Voor de één gaat dit makkelijker dan voor de ander. Het versturen van een tweetje voor iemand die nog nooit op Twitter heeft gezeten, kan soms uren uitproberen en lezen kosten. Voor een ander is het binnen een paar minuten gedaan. Bij een opleiding secretaresse zal social media niet altijd aan bod komen. Daarom willen we in dit artikel enkele tips beschrijven die het werken voor social media makkelijker maakt voor secretaresses.

 

Presenteer jezelf

Het is als secretaresse niet altijd makkelijk om carriere te maken. Door het juiste gebruik van social media kun je jezelf goed presenteren om je kansen op de arbeidsmarkt te verbreden. Je hoeft hier geen online marketingbureau voor in te schakelen, maar het wordt wel steeds belangrijker om je online presentatie goed op orde te houden.

 

Professionele uitstraling

Een online profiel moet er professioneel uitzien. Gebruik daarom voor een profielfoto geen vakantiefoto maar een zakelijke foto. Probeer in je LinkedIn profiel al je ervaring en verantwoordelijkheden zo compleet mogelijk te beschrijven. Bij LinkedIn zijn ook aanbevelingen erg belangrijk, probeer daarom zowel je baas als vorige werkgevers te vragen of ze je een aanbeveling kunnen sturen.

 

Probeer je profiel aantrekkelijk te maken

Zoek je naar een nieuwe baan of een nieuwe functie, dan zullen werkgevers en werknemers via het internet op zoek gaan naar wat voor rol je precies vervuld. Ook zullen ze op zoek gan naar aanbevelingen. Wanneer je op je profiel relevante en professionele berichten plaatst, zullen werkgevers zien hoe professioneel jij met je werk bezig bent.

 

Google Alerts

Door gebruik te maken van Google Alerts, kun je op de hoogte worden gehouden van berichten over je baas en het bedrijf. Meestal heeft de baas er zelf niet veel tijd voor en wordt het erg gewaardeerd als er iemand mee bezig is.

 

Bloggen

Je kunt je expertise met andere mensen delen door een blog bij te houden. Vele bedrijven hebben een website waarop ze ook een nieuws of blogpagina hebben. Wanneer je regelmatig blogberichten plaatst en interessante onderwerpen aanschrijft zal dit ook steeds vaker bij lezers en andere professionals zichtbaar worden.