Wie wat slechter ter been is, is zeer voorzichtig in de badkamer. Vaak is de vloer glad en een valpartij gebeurt zo. Een antislip-mat helpt alleen voor het gedeelte direct naast de douche of het bad, maar voorkomt niet dat de rest van de badkamer niet glad is.

 

 

Dit geldt niet alleen voor de badkamer. Kleine hoeveelheden water in bijvoorbeeld de keuken kunnen al zorgen dat de vloer spekglad wordt, waardoor een glijpartij in een klein hoekje zit.

 

 

Antislip coating is een laag die door een gespecialiseerd bedrijf wordt aangebracht. Dit is een laag die op een bestaande vloer wordt aangebracht en zal zorgen voor een ruwe laag waardoor de ondergrond niet meer glad is.

Dit is niet alleen heel geschikt voor in de badkamer, maar kan ook voor zakelijke locaties gebruikt worden. Denk aan zwembaden waar veel kinderen rondrennen. Door de combinatie van het water en de vloer die er ligt kunnen ze snel uitglijden, maar ze zullen minder snel onderuit gaan als er een antislip coating is aangebracht. Ook in recepties met marmeren vloeren kan een laag worden aangebracht. Galerijen hebben vaak een vloer die glad kan zijn. Dit zijn allen grote oppervlaktes, maar een gespecialiseerd bedrijf brengt het middel al aan op oppervlaktes vanaf 1 vierkant meter.

Voor meer informatie over anti slip coating en andere oplossingen voor een gladde vloer kunt u een kijkje nemen op de website van Stroev anti slip coating.